in

Vučić: Dobre vesti za penzionere

Vučić: Dobre vesti za penzionere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji.

„Ići ćemo da povećamo broj vaučera, kao i životni standard uz povećanje penzija“, rekao je Vučić.

Vučić je tokom obilaska štandova podsetio da su penzioneri imali u poslednja dva meseca ukupno povećanje penzija od ukupno 20,8 odsto i istakao da je to najveće povećanje do sada.

U pripremi penzionerske kartice

Najavio je da će se uvesti penzionerska kartica za celu Srbiju, ne samo za Beograd

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Razmišljamo kako da dodatno poboljšamo standard penzionerima. Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja sa najboljom zdravstvenom zaštitom i negom. Takođe, u prodavnicima da imaju popust, kada uđu u Merkator i DIS, ali verujem da ćemo to dogovoriti i sa Delezom i Maksijem i ostalima, da kada penzioneri imaju punu cenu 10.000 dinara, da će platititi manje 200, 300 ili 500 dinara manje, što nije malo“, rekao je Vučić.

Najavio je da bi to sve moglo da krene od 1. oktobra, pošto se tada obeležava Međunarodni dan starih, a da će već od 15. marta krenuti prijave.

„Kao država idemo u žestoku akciju da pronađemo što je moguće više firmi koje će učestvovati u toj akciji“, rekao je Vučić.

Kako kaže, nekada se to radilo za Beograd, a da će sada da se radi i u celoj Srbiji.

Naglasio je da je ovo veoma ozbiljna stvar, da će obuhvatati i restorane i mnoge druge delatnosti i da je to jako dobra stvar za penzionere.

„Ja mislim da imamo mnogo toga da naučimo od penzionera. Primetili ste kada se neko obraća penzionerima, obično se dodvoravaju. A vi znate kog koga to jedino ne prolazi – grešimo obraćajući se penzionerima. Zato sam vam beskrajno zahvalan što se u svakom trenutku razumeli teškoće sa kojima se zemlja suočavala“, rekao je Vučić tokom svog obraćanja.

Penzioneri imaju toliko iskustva da prevare ne prolaze, izjavio je Vučić zahvalivši se penzionerima što su verovali u državu.

„Povećanje penzija je početak onoga što će biti bolji život za penzionere“, rekao je.

„Penzije će da prate plate“

„Penzije će da prate plate. Do sada to nije bilo. Imaćete značajnije povećanje penzija“, najavio je.

Nekada su neku manju korist kartice donosile.

„Od 15. marta krećemo u akciju gde ćete moći da aplicirate. Razgovaramo da kartica od 1. oktobra bude u primeni“

Rekao je da će kartica doneti popust na robu, usluge, letovanje/zimovanje…

„Imaćete samo koristi“, istakao je.

„Postavićemo u 50 naših gradova velike punktove u kojima ćete moći da obavite preglede i to sve potpuno besplatno. To možemo da radimo samo kada imamo stabilne i javne finansije. Sve što sam rekao odnosi se na celuSrbiju. Ne možemo da dozvolimo da sve što radimo, radimo samo za Beograd. Na svakom mestu svi će imati ista prava“, rekao je Vučić.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(B92)