Vajoming je 11 američka država koja je zabranila uvođenje kovid pasoša

“Vakcinalni pasoši mogu potencijalno politizovati odluku koja ne sme biti politizovana”.

Guverner Vajominga zabranio je pasoše vakcina izdajući direktivu koja kaže da nikome ne treba zabraniti pristup bilo kojim mestima ili uslugama na osnovu njihovog statusa vakcinacije.

Direktiva republikanca Marka Gordona ističe da “Programi vakcinalnog pasoša mogu potencijalno politizovati odluku koja ne sme biti politizovana”.

“Podelili bi naše građane u vreme kada je jedinstvo u borbi protiv virusa neophodno i naštetili onima koji medicinski nisu u mogućnosti da prime vakcinu”, napomenuo je Gordon. Gordon je takođe pozvao da je vakcina “lični izbor zasnovan na ličnim okolnostima”.

Gordon je takođe bio rani zagovornik ukidanja obaveznog nošenja maski još u martu i omogućavanja preduzećima da se ponovo otvore.

Vajoming se pridružuje drugim državama, uključujući Alabamu, Minesotu, Južnu Karolinu, Arkanzas, Arizonu, Floridu, Ajdaho, Montanu, Teksas i Južnu Dakotu, koje su ili donele zakone ili izdale naredbe za sprečavanje obaveznih vakcinacija ili šema COVID pasoša.

New York, međutim, još uvijek ide u pravcu vakcinalnog pasoša. Nakon ekperimentisanja, očekuje se da će biti potreban dokaz o vakcinaciji da bi se prisustvovalo događajima, pa čak i da bi se ušlo u barove i restorane.

Gradovi u kojima dominiraju previše progresivne ideje, često nameću najstrože mjere. Populacija koja bi trebala biti uzor “primitivnim” sredinama, postala je skupina koja ne vidi prst pred okom.

(logicno.com)