in

Turisti iz SAD zaboravili novac u Moskvi

Turisti iz SAD zaboravili novac u Moskvi

Američki advokat Den Kovalik i novinar Rik Sterling, izneli su utiske o nedavnom putovanju u Rusiju. Ovo prenosi publikacija „Antiwar“. 

Den Kovalik i Rik Sterling su se pre nekoliko dana vratili iz Rusije, gde su posetili Moskvu, Sankt Peterburg i Krim. Po rečima Amerikanaca, Rusi su ih prilično iznenadili.

„Tokom našeg putovanja proveli smo oko 70 sati u vozovima, gde smo putovali sa Rusima. Mi smo bili stranci, a delili su hranu i piće sa nama. Tokom celog putovanja, bili smo dosledno tretirani ljubaznošću, velikodušnošću i gostoprimstvom.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kada su ljudi shvatili da govorimo engleski i da smo iz Sjedinjenih Država, potrudili su se da se mi, kao gosti na njihovoj zemlji, osećamo prijatno, brinući se o nama“, rekli su američki predstavnici.

Izdanje izveštava da mnogi Amerikanci možda mrze Rusiju, pa čak i same Ruse, ali oni to ne uzvraćaju. To je potvrdila i anegdota koja se dogodila putnicima u ruskoj prestonici.

Ostavili su torbu sa novcem u sefu jednog od moskovskih hotela, koja je sadržala oko 2.000 dolara u gotovini. Prema rečima Rika Sterlinga i Dena Kovalika, oni su bili prilično iznenađeni sudbinom svoje imovine.

„Rik je nazvao hotel i rekao im šta se dogodilo. Nakon što se uprava hotela uverila da je Rik pravi vlasnik ovog novca, rečeno mu je da će ga dati onome ko bude poslat po njega. Kontaktirali smo prijateljicu iz Moskve, Juliju, koja je otišla u hotel i uzela ovu torbu “, kažu Amerikanci.

Međutim, Dan Kovalik i Rik Sterling nisu planirali da se vrate u Moskvu tokom putovanja. Išli su u Sankt Peterburg, nakon posete Krimu. Kao rezultat toga, Julija se dogovorila sa prijateljem koji se obavezao da isporuči novac u severnu prestonicu. Tako se na kraju i dogodilo, Rick Sterling je dobio svoj novac nazad i nijedan dolar nije izgubljen.

„Očigledno je, da su stvari mogle da ispadnu sasvim drugačije, s obzirom na to koliko puta je novac menjao ruke. Štaviše, svi učesnici u ovim operacijama znali su da se nećemo vratiti u Moskvu, i da ćemo uskoro leteti u Sjedinjene Države “, primetili su impresionirani Amerikanci.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte