in

Sadrži duplo više vitamina C od limuna – Ovo povrće diže imunitet na maksimum

Jak imunitet je još uvek prioritet, zato je dobro da se ovo povrće što češće nađe na vašoj trpezi

Verovali ili ne, limun, sinonim za vitamin C, sadrži oko 53 miligrama ovog vitamina u 100 grama ― što jeste mnogo, ali crvena paprika na istu gramažu pruža čak 127,7 miligrama vitamina C.

Stručnjaci kažu da što je paprika zrelija ima više vitamina i minerala, kao i da paprika sadrži četiri puta više vitamina C od narandže i preko 30 nutrijenata iz skupine karotenoida! Tu su još vitamin A i likopen, kao i snažna antioksidativna moć zbog koje je crvena paprika supernamirnica.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U crvenoj paprici naći ćete još:

31 kaloriju
92% vode
1 gram proterina
6 grama ugljenih hidrata
4,2 grama šećera
2,1 gram biljnih vlakana
0,3 grama masti

Ukoliko redovno uživate u ovom povrću, čija sezona uveliko traje i dostupno nam je na svakom koraku, ojačaćete imunitet pred zimsku sezonu, podstaći proizvodnju kolagena, poboljšati svoj vidi. Osim toga, naučno je dokazano da crvena paprika poboljšava raspoloženje, ubrzava metabolizam i mršavljenje, podstiče rast kose.

S obzirom na to da je preporučeni dnevni unos vitamina C 65-90 miligrama dnevno, zamislite samo šta svakodnevno uživanje u crvenim paprikama možete da učini za vaše zdravlje.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(glossy)