in

POSLE 1.000 GODINA ČUDO: Grip nestao, više ne postoji – SAMO KORONA POSTOJI – “Alarmantno u kovid bolnici”

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević upozorila je danas da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi “alarmantna”.

Naime, kako je navela, na lečenju je 446 pacijenata u toj ustanovi, a početkom avgusta bilo ih je 84.

Ona je ocenila da će kapaciteti bolnice u Batajnici biti popunjeni u narednih sedam do deset dana ukoliko se nastavi rast broja novoinficiranih.

“Najviše zabrinjava što je na intenzivnoj nezi oko 60 pacijenata kao i to što je intubiranih pacijenata sada osam puta više nego 1. avgusta”, kazala je direktorka bolnice za Radio televiziju Srbije (RTS).

Po njenim rečima, među pacijentima u Batajnici je više od 90 odsto nevakcinisanih.

“Radi se o mladim muškarcima između 20 i 30 godina, pa muškarcima starim između 40 i 50 godina. Više od 80 odsto pacijenata su muškarci a žene uglavnom imaju pridružene bolesti poput arterijske hipertenzije, malignih bolesti, gojaznosti koja je ogroman faktor rizika i za muškarce”, kazala je Adžić Vukićević.

Ponovo je apelovala na građane a posebno na medicinske radnike, da se vakcinišu protiv korona virusa.

“Među preminulima ima i zdravstvenih radnika koji nisu bili vakcinisani. Neverovatno je da neko radi u kovid sistemu a da se nije vakcinisao. To je bez komentara i apsolutno za kažnjavanje jer ne vidim da se ikome od vakcinisanih desilo nešto loše “, rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

(tanjug)