in

Pet nedelja nakon pada aviona – Četvoro dece pronađeno u kolumbijskoj džungli

Pet nedelja nakon pada aviona – Četvoro dece pronađeno u kolumbijskoj džungli

Četvoro dece pronađeno je na jugu Kolumbije, pet nedelja nakon što je avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli, objavio je kolumbijski predsednik Gustavo Petro.

Četvoro dece, uzrasta 13, 12, devet godina, kao i bebu od 12 meseci, spasla je vojska u blizini granice, između pokrajina Kaketa i Gvavijare, u blizini mesta gde se srušila „cesna 206“, preneo je Rojters.

U avionu je bilo sedmoro putnika, koji su išli od Ararakuare, u pokrajini Amazonas, ka San Hoze del Gvavijareu, kada su poslali poziv za pomoć 1. maja.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Troje odraslih, među kojima su pilot i majka dece, Magdalena Mukutuj, preminuli su usled posledica pada i njihova tela su pronađena u olupini aviona.

Narsiso Mukutuj, deda tri devojčice i jednog dečaka, rekao je novinarima da je oduševljen informacijom da su mu unučići spaseni.

Fotografije koje je objavila kolumbijska vojska prikazala je grupu vojnika sa četvoro dece usred džungle.

„Ovo je radost za celu zemlju. Četvoro dece, koja su bila izgubljena u kolumbijskoj džungli su živa“, naveo je predsednik Petro na Tviteru.

On je, prvobitno, objavio 17. maja na Tviteru da su deca pronađena, ali je obrisao tvit i rekao da informacija nije bila potvrđena.

„Deca su bila sve vreme zajedno, slaba su, da pustimo lekare da ih pregledaju. Pronađeni su, veoma sam srećan zbog toga“, rekao je Petro novinarima.

Spasioci su, uz pomoć pasa tragača, pronašla ostatke voća koju su deca jela da prežive, kao i improvizovano sklonište, napravljeno od šumske vegetacije.

U akciji spasavanja učestvovali su avioni i helikopteri kolumbijske vojske.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte