Nije im jasno šta je ovo? – This is Sparta …

Emotivna reakcija Novaka Đokovića posle pobede u četvrtfinalu Rolan Garosa izazvala je razne komentare, jedan od njih i od Anabel Kroft, nekadašnje britanske teniserke.

Kroft, nekada 24. teniserka planete, prokomentarisala je trenutak Novakove proslave pobede nad Mateom Beretinijem.

Srpski teniser je emocije i frustracije izbacio na nešto bučniji način nego što je to uobičajeno za njega.

„Đokovićeva reakcija je nesvakidašnja i veoma zabrinjavajuća. To nam je pokazalo kroz šta igrači prolaze dok su na terenu i ne verujem da za njih može da bude dobro da su pod takvim stresom“, izjavila je Kroft za „Tenis365“.

Novak je u 12. gemu četvrtog seta iskoristio treću meč loptu, a posle jedne neiskorišćene bio je toliko besan da je šutnuo reklame kraj terena.

„Zabrinulo me je to koliko se iznervirao. Ne može biti dobro za jednu osobu da prolazi kroz baš takve emocije“, dodala je 54-godišnjakinja iz Kenta.

Najbolji teniser planete je posle pobede objasnio kako se osećao tokom meča u kojem je bilo, žargonski rečeno, svega i svačega.

„Ludilo. Ne znam kako bih drugačije to nazvao. Šta smo sve doživeli na terenu – preokrete, publiku, atmosferu… Nije mi bilo svejedno da igram u takvoj atmosferi, pošto je većina publike bila na njegovoj strani. Pritisak je rastao i onda je na kraju ova moja reakcija bila neko oslobođenje te tenzije koja se nagomilavala“, rekao je Đoković posle meča.