in

Nervozni ste? Ova jednostavna tehnika pomaže za minut!

Nervozni ste? Ova jednostavna tehnika pomaže za minut!

Neki ljudi su veoma dobri u prepoznavanju svojih emocija i smirivanju. Drugi, pak, imaju malo više problema da savladaju nervozu.

Da li ste vi možda jedna od onih osoba koja se teže nose sa neprijatnim osećanjima? Možda se povlačite u sebe ili se prejedate? Možda birate da urnoite u digitalni svet i bezumno gubite sate na društvenim mrežama?

Ali takvim postupcima samo ignorišete svoje probleme. Ako ne oslobodite svojih negativnih osećanja, ona ostaju u vama i na kraju se mogu manifestovati kao bolest – i mentalna i fizička.

Dakle, ključ je pronaći način da se što brže oslobodite stresa, kako ne biste imali dugoročne posledice zbog nebrige o svom blagostanju. Sledeća tehnika vam može pomoći u tome. U pitanju je metod koji neki zovu „kundalini“ meditacija. Poenta je da „istresete“ sva svoja negativna osećanja iz svog tela, ali bukvalno.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ova tehnika se takođe primećuje u prirodi. Da li ste ikada videli životinju kako se otrese nakon napada druge životinje ili stresne situacije? Kao da tim gestom žele da se otresu neprijatnih osećanja i nedaća i nastave sa svojim uobičajenim aktivnostima. Vrlo slična tehnika deluje i kod ljudi. Možete se „otresti“ neprijatnih osećanja na sledeći način:

– Podesite tajmer na jedan minut

– Budite u uspravnom, stojećem položaju, opustite ramena i zatvorite oči

– Počnite da tresete telo. Ne ograničavajte se, ne razmišljajte o tome kako izgledate. Samo se opustite i protresite svoje telo

– Radite ovo jedan minut, a zatim još nekoliko trenutaka ostanite u istom položaju zatvorenih očiju i razmišljate o tome kako se trenutno osećate.

(krstarica.com)