in

Nekada prva teniserka sveta: Ako pogledamo statistiku, Đoković će uskoro biti najboljih svih vremena

Legendarna belgijska teniserka Žastin Enan rekla je da Novak Đoković verovatno nikada neće biti kao Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali da verovatno niko nikada neće stići njegove rekorde.

Enan se na Đokovićeve uspehe osvrnula tokom US opena, gde Novak juri rekordnu 21. Grend slem titulu, a ujedno i „kalendarski slem“, odnosno četvrti GS trofej u istoj sezoni.

To nikome nije pošlo za rukom još od Roda Lejvera 1969. godine, a 21. Grend slem titulom Srbin bi ujedno postao i rekorder.

Nekada prva teniserka sveta veruje da je Novak jako blizu rekorda – koji nije jedini, jer je, pored ostalog, najbolji i po broju nedelja provedenih na prvom mestu – te da će biti maltene nemoguće stići ga u tim segmentima.

„Đoković možda nije heroj kao Nadal i Federer, ali ako pogledamo statistiku, on će uskoro biti najboljih (svih vremena). Biće praktično nemoguće izjednačiti njegove rekorde“, rekla je Enan za „Eurosport“.

Podsetimo, Novaku, koji će u polufinalu u noći između petka i subote igrati protiv Aleksandera Zvereva, put ka Grend slem rekordu je otvoren time što su Nadal i Federer povređeni, pa se neće vraćati sve do kraja 2021. godine.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE