in

Modeliranje od gline pomoglo Amerikanki da postane sveštenik i da se oslobodi zavisnosti od droge

Modeliranje od gline pomoglo Amerikanki da postane sveštenik i da se oslobodi zavisnosti od droge

Modelarstvo od gline spasilo je ženu od zavisnosti od droge, pomoglo joj da postane poznata i postane sveštenik. Njenu priču objavljuje The Guardian.

Džojs Mekdonald (72) odrasla je u velikoj bliskoj porodici sa šest braće i sestara. Njen otac, fotograf amater, od malih nogu je podsticao ćerku da bude kreativna, primetivši njen talenat za crtanje.

Međutim, u dobi od pet godina, devojčica je preživela silovanje, nakon čega se njen život dramatično promenio.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Mekdonaldova nije mogla da završi školu, pobegla je od kuće i stupila u vezu sa muškarcem koji ju je fizički zlostavljao.

Ubrzo je počela da koristi drogu i da se bavi prostitucijom.

1994. godine, dijagnostikovan joj je HIV. Nakon toga, porodica ju je ubedila da ode na rehabilitaciju kako bi se oslobodila zavisnosti. Tokom lečenja, Makdonald je počela da vaja u glini.

Amerikanki se to toliko dopalo da se ozbiljno zainteresovala za umetnost.

Ubrzo je postala parohijanka jedne od njujorških crkava, gde je kasnije održana njena prva izložba. Mekdonald sebe naziva „konfesionalnim umetnikom“. Ovo joj je, prema njenim rečima, „anđeo šapnuo“. Štaviše, vremenom je postala pastor u istoj crkvi.

Zahvaljujem Gospodu za sve što je učinio za mene. Od galerija bola i propadanja do umetničkih galerija. Moja umetnost pokazuje ne samo patnju mog prošlog života, već i radost sadašnjosti. Moja umetnost mi je pomogla da zalečim stare rane i oslobodila me okova uma.

Danas su skulpture Džojs Mekdonald deo stalne postavke u Bruklinskom muzeju i Hamer muzeju u Los Anđelesu . U maju je imala svoju prvu samostalnu izložbu van SAD, njena umetnička dela  su se mogla videti i u Londonu.

Ranije je objavljeno o naučniku koji je otkrio tajnu stvaranja vremenske mašine. Istraživač je postao astrofizičar i zainteresovao se za vremenska pitanja zbog činjenice da je rano izgubio oca kao dete i želeo da ga vrati.

Otvorite novu mrežu Truth Social da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

 

Webtribune.rs