in

Lečić o optužbama Danijele Štajnfeld: Nisam je video tog dana, sve je farsa

Prvi put nakon osam meseci glumac Branislav Lečić, koga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, progovorio je za medije o ovom slučaju i izneo detalje sa veštačenja.

Glumac je prvi put u javnosti otkrio do sada nepoznate detalje, koji su ustanovljeni tokom veštačenja, a prikazao do sada do sada neviđene i vrlo intrigantne materijale, za domaće medije.

Branislav Lečić je negirao da je silovao Danijelu, niti da je to mogao da uradi, jer se tog dana nije ni video sa njom.

Njegov advokat Čedomir Stoiljković naveo je i pokazao dokaze da je u pomenutom danu i vremenu koje je glumica navela u svojoj optužbi Branisalv Lečić igrao predstavu “Nije smrt biciklo da ti ga ukradu”, kao i da je nakon toga vreme proveo sa svojom tadašnjom suprugom Ninom Lečić.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Lečićevi dokazi o spornoj noći bili su neoborivi, što je potvrdila i zvanična presuda, kao i odbcivanje žalbe glumice.

“Namerno sam doneo dokumenta da vidite do koje mere je tužilaštvo i policija detaljno ispitivalo slučaj. Sada je sve jasno i pred zakonom, ali je meni lično naneta velika šteta i ono što me sada zanima je koji su mehanizmi da umanjim posledice lažne prijave. To će raditi organi i sud, oni su za to zaduženi i ne želim da govorim javno o tome”, jasno je rekao Lečić.

Takođe, komentarisao je i veoma poznati snimak njegovog obraćanja Danijeli.

“Mi smo pričali o tom projektu, a razgovarali smo i o ulogama iz ove predstave i prisetili se načina kako smo ih spremali. Na šta se ona nadovezala i vrlo brzo prešla na temu filma o seksualnom zlostavljanju, kako mi je tada rekla o igrano-dokumentarnom filmu koji ona režira u Americi. Ponudila mi je da učestvujem u ovom filmu u igranom delu na način da ona i ja odigramo žrtvu i seksualnog zlostavljača. Pokazala mi je nepotpunu verziju teksta i zamolila me je da zajedno prođemo kroz to, da joj pomognem da razradi tekst. I to smo radili prisećajući se kako smo se spremali za ranije naše uloge za predstavu koju smo igrali pre njenog odlaska za Ameriku. Zadala je prirodnu situaciju da smo ona i ja kolege i da sam je ja seksualno uznemiravao, a ne silovao, već neko ko ju je stalno posmatrao kao seksualni objekat, nudio joj tu neku vrstu nakolonosti i verbalno joj nudio seks, pri čemu se ona u tom imaginarnom odnosu na kraju osećala loše. Na kraju sam joj rekao da ne bih igrao u tom filmu o zlostavljanju na kome je već uveliko radila, nisam imao vremena za to, jer sam već imao svoja posla i nije mi to bio neki izazov. Ja nisam znao da ona tada snima, a da me je pitala da li može da snimi, ja bih joj dozvolio”, kaže Lečić.

(kurir.rs)