Kad zatekneš lopova kako ti “popravlja” automobil

Kada usred bela dana, takoreći u centru Beograda, zateknete osobu kako vam „čačka“ po automobilu pod izgovorom da je to njegov auto ili da je majstor kojeg je prijatelj poslao da mu pogleda auto, znači da ste imali sreće i na vreme sprečili štetu koju ste mogli imati.

Upravo to se desilo u blizini veoma prometne beogradske ulice Dimitrija Tucovića kada se M. J. sasvim slučajno vratio do svog automobila da proveri da li je zaključan i tamo zatekao automobil sa otovorenom haubom i čoveka koji stoji pored njega.

Šokiran, ugledavši nepoznatu osobu kako „popravlja“ njegov auto, i na pitanje šta to radi, čovek je prvo rekao da je to njegov auto, a odmah potom da ga je prijatelj poslao da ga popravi.

M. J je odmah pozvao policiju, ali ona nije našla za shodno da izađe na teren i utvrdi o čemu se radi, već mu je rečno da se doveze do stanice radi uzimanja otisaka.

Za to vreme je nepoznata osoba, pod izgovorom da ide da preparkira svoj auto, u žurbi ili panici, sa otvorenim gepekom pobegla u nepoznatom pravcu.