in

Isplivali šokantni detalji iz života i suđenja Džoni Depa i njegove bivše supruge Amber Herd

Tokom jučerašnjeg suđenja u slučaju tužbe koju je Džoni Dep podneo protiv bivše supruge Amber Herd, Depov privatni lekar i medicinska sestra svedočili su o povredi koju je glumac zadobio u iznajmljenoj kući u Australiji, gde je u martu 2015. snimao peti film u franšizi Pirati sa Kariba.

Dr Dejvid Kiper je svedočio u video zapisu da je ušao u kuću i pronašao Herdovu, koju je opisao kao „vidno uznemirenu“, ali bez ikakvih vidljivih povreda. Rekao je da je odsečeni vrh Depovog prsta pronašao kuvar na kuhinjskom podu, nakon čega mu je doktor pružio hitnu pomoć.

Prema Kiperovom svedočenju, glumac je na putu ka bolnici rekao lekarima da je posekao prst nožem. Sudu je rečeno da Kiper nije pomenuo u svojim beleškama flašu koja je bačena na Depa.

Debi Lojd, Depova medicinska sestra, koja radi sa pacijentima koji pate od zavisnosti, rekla je da je čula oprečne tvrdnje o tome kako je došlo do povrede. Među njima je i to da je udario rukom o telefon i da je Herdova „bacila flašu votke na njega“. Lojdova nije mogla da se seti ko joj je to rekao, ali je ispričala da je kuća bila u neredu kada je stigla.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Potražila je vrh prsta u „prizemlju“ koje je opisala kao prostoriju za zabavu sa stolom za bilijar. Rekla je da nije našla deo prsta, ali jeste čovek po imenu Ben, za koga je rekla da je možda bio upravnik kuće.

Dep je imao prljavštinu na rukama, rekla je Lojd, ali se ne seća da je videla krhotine stakla u kući. Ona je sa Kiperom ispratila Depa do bolnice. I Lojd i Kiper su rekli da nikada nisu videli Depa da je bio nasilan prema Herdovoj i da nikada nisu videli povrede glumice.

Šon Bet, Depov teloranitelj, takođe je rekao da nikada nije video da je Dep bio nasilan prema Herdovoj.

„Veoma je simpatičan, bez obzira da li pije ili ne pije“, rekao je. Bet je opisao da su se Dep i Herdova ponašali kao „srednjoškolski par“ na početku njihove veze, ali su ubrzo počeli da se redovno svađaju. Rekao je da je bio svedok kako je Herdova gađala Depa „bocom vode ili šoljicom za kafu“. Bet je takođe rekao da je video povrede kod Depa, uključujući otečenu jagodicu u martu 2015.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

Sudu je prikazana fotografija na kojoj se vide modrice na Depovom licu, koju je Bet uzeo „kao dokaz u slučaju da je gospođa Herd pokušala da iznese optužbe protiv Depa“. Na drugoj slici, koju je Bet napravio otprilike u decembru 2015. godine, vide se ogrebotine na Depovom licu.

Džoni Dep se nasmejao kada je sudu prikazana tekstualna poruka koju je glumac poslao njegovoj medicinskoj sestri, a u kojoj Dep pominje svoj polni organ. Tekst je bio deo izvinjenja nakon što je Dep odbio da vidi medicinsku sestru ili bilo koga drugog ranije tog dana.

Dep je napisao Lojdovoj: „Hej dušo, tako mi je žao zbog današnjeg dana. Mislio sam da si Stiven, kojim nisam posebno oduševljen zbog njegovog gubitka lojalnosti i gubitka pamćenja“.

„Pokušao je sve da me s*ebe što se tiče putovanja sa mojom ženom. Takođe je upao u moju je*enu kuću kao da je u pitanju Grand Central Station. Zaista mi je žao ako sam te uznemirio. Ako želite, možete mi dati malo morfijuma da vidim da li mi se jezik i penis dodiruju. Sva moja ljubav, Dž“, zaključio je Dep.

U jednoj prepisci Dep je Lojdovu nazvao „slatkicom“ i „spasiocem“ i rekao joj „toliko te volim“. U njenim beleškama iz septembra 2014. godine Dep se požalio da je Herdova, koja je u to vreme bila njegova verenica, imala „gadno ludilo“.

„Ona je psihopata“; „Ko još to radi?“: Otkriven bizaran detalj u slučaju Dep–Herdova

Suđenje između Džonija Depa i Amber Hard očekivano se pomno prati širom sveta, pa i ne čudi veliki broj različitih analiza svake rečenice, detalja, grimase ili osmeha iz sudnice u Virdžiniji.

Posebno zanimljiva priča objavljena je na portalu španskih sportskih novina „Marka“. U tekstu se dolazi do zaključka da Amber Herd igra psihološke igrice s Džonijem Depom tako što na suđenju bira odevne kombinacije koje je glumac već nosio.

Autori teksta jasno izražavaju stav: „Džoni je kralj, Amber ludača“ i „Pravda za Džonija!“.

„Svakodnevno dobijamo novi dokaz patološke opsednutosti Amber Herd Džonijem Depom. Od trenutka kada su se njih dvoje upoznali na audiciji za film ‘Rum Diaries’, njena karijera je procvetala, ali oduvek je bila opsednuta Depom“, navodi se u članku.

„Stvari su došle do tačke bez povratka kada su postali nasilni jedno prema drugom… Ali dokazi na ovom suđenju i dalje pokazuju da je Amber Herd pravi negativni lik u ovoj priči. Njen pravni tim je četiri puta pokušao da odbaci tužbu, ona je više puta odbijala da dostavi dokaze koje je tražio Depov pravni tim. Budući da nije dobila ono što je želela, sada Amber Herd igra psihološke igrice s Džonijem Depom, što bi moglo da dokaže njene sociopatske sklonosti“, piše u nastavku teksta.

Navode i primere – na jednom od poslednjih javnih pojavljivanja pre suđenja Dep je nosio potpuno crnu košulju s crnom kravatom i sivo odelo. Amber Herd obukla se potpuno isto prvog dana suđenja.

Tog dana Dep je odlučio da nosi Gučijevu crnu kravatu sa znakom pčele, a Amber Herd je sledećeg stavila potpuno istu kravatu. Džoni je bio odeven u crno odelo drugog, a Herdova trećeg dana suđenja.

„Očigledno je da čim se završi rasprava na sudu ona ide da kupi identičnu odeću koju je Džoni nosio tog dana. Ali zašto to radi? Da li je to zbog psiholoških igrica s Depom ili mu se samo podsmeva?“, pitaju se autori pomenutog teksta.

I na društvenim mrežama pojavili su se komentari koji dovode u pitanje mentalno zdravlje Amber Herd.

„Nikad nisam video ženu ili bilo koga ko bi nosio isti autfit poput njenog navodnog zlostavljača. Amber Herd je očito psihopata. Zašto bi nosila istu kravatu s pčelom kakvu je Džoni nosio prvog dana suđenja?“, pita se jedan korisnik Tvitera.

Drugi je napisao kako je super što Amber Herd Depu govori: „Ti nemaš stila“, a onda na sudu nosi istu odeću kao on.

Na portalu „Marka“ su uvereni da će Amber Herd izgubiti na suđenju i da će morati da iskešira bivšem suprugu 50 miliona dolara. Dalje navode da je Dep „napravio mnogo grešaka tokom veze s Amber Herd, ali ne izgleda kriv za ono za šta ga ona optužuje“ dok se ona pokazuje kao „nasilna osoba koja iskorišćava introvertnog muškarca“.

(b92,jutarnji list)