in

Đoković preko ponora u osminu finala na US Openu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala na US Openu.

On je u trećem kolu savladao Keija Nišikorija rezultatom 3:1 (6:7, 6:3, 6:3, 6:2)

Meč je još jednom pokazao da se Đoković bolje snalazi kada se igra na tri dobijena seta, umesto na dva kao što je bio slučaj na Olimpijskim igrama.

Svetski broj jedan je već u prvom servis gemu Nišikorija imao dve prilike za brejk koje nije iskoristio, što mu se obilo o glavu već u narednom gemu kada je Japanac svoju šansu iskoristio.

Đoković uspeva da se vrati kada je u osmom gemu seta oduzeo servis Nišikoriju, a set je otišao u taj-brejk u kom je bolji bio Japanac.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tokom prvog seta Đoković je napravio čak 20 neiznuđenih grešaka.

Turbulentan je bio i drugi set u koji je srpski as ušao sa zaostatkom. Napravio je Đoković brejk već u trećem gemu, ali je odmah nakon toga „preživeo“ čak pet brejk lopti za Nišikorija, a u servis gemu nakon toga još dve.

Nišikori: Nisam mogao protiv Novakovog zida

Kei Nišikori nije uspeo da prođe izazov u vidu Novaka Đokovića na US Openu.

Japanski teniser je ostvario 17. uzastopni poraz od Novaka u njihovom jubilarnom 20. meču, a Srbin je slavio sa 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:2.

Tako je Nišikori “stigao” Gaela Monfisa koji takođe ima 17 poraza zaredom od Đokovića.

Japanac je po završetku meča bio razočaran.

“Težak poraz. Mislim da sam igrao mnogo bolje nego u proteklih nekoliko mečevai u nekim momentima je bio toliko dobar da sam osećao da ne mogu da probijem njegov zid. Rekao bih, nesrećan poraz”, kaže Kei.

Na pitanje da li je osetio da je Novak bio drugačiji u odnosu na neke ranije mečeve, rekao je da toga nije bilo.

“Mislim da je bio isti kao ranije. Znao sam da neće biti lako posle ovojenog prvog seta. Bio je veoma čvrst do kraja. Nije lako igrati protiv njegovih lopti. Osećao sam isti intenzitet sa njegove strane. Možda iznutra oseća taj pritisak, ali ne znam… Nisam mogao da primetim neku razliku”, zaključio je Nišikori.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(b92)