in

“Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički”

Glumica Milena Radulović rekla je da od reditelja i vlasnika škole glume Mike Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje polaznica njegove škole, nikada nije očekivala pokajanje ili priznanje.

Takođe, ona je rekla da je očekivala sve ružne rečenice koje je izneo u svojoj odbrani na ročištu održanom 2. februara.

Glumica je napomenula da je na dan ročišta imala pretpremijeru predstave “Alisa u zemlji strahova” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

“Igram glavnu ulogu u toj predstavi i koncentrisala sam se na taj važan momenat u mom životu. Da nije bilo tako verovatno bih ceo dan mislila o tome šta se dešava u sudu. Mediji su detaljno preneli šta je Aleksić govorio i to je dobro za ceo proces jer više neće biti interpretacija od strane advokata. Kada mi, devojke, dođemo na red da govorimo i to će biti dostupno svima. Ako nekome do sada nije bilo jasno o čemu se radi, javnost suđenja će otkloniti sve dileme šta se zapravo dogodilo kod bilo koga”, izjavila je Radulovićeva gostujući u emisiji “Kulturno” na televiziji Tanjug.

Kako kaže, nije imala drugi izbor osim da progovori o svemu što je prošla sa Mikom Aleksićem u njegovoj školi glume.

“Nisam smatrala da tu prijavu treba anonimno da potpišem. Bio je to trenutak u kojem sam želela da stanem iza svojih reči. Drago mi je što se od tog momenta događa ogromna promena u našem društvu o čemu svedoči pažnja medija. Toj temi je posvećen ozbiljan prostor, ne samo kroz slučaj “Petnica” već i kroz dokumentarac “Ona se budi”, ističe glumica.

Ona dodaje da se taj dokumentarac bavi različitim temama u kojima se većina žena može pronaći.

“Imamo i prestave u beogradskim pozorištima koje se bave sličnim temama. Tema položaja žena u 2022. godini nije izašla iz fokusa javnosti što moju odluku čini smislenom”, kazala je Radulovićeva i dodala da je društvo generalno jedva dočekalo i bilo spremno da otvori tako bolne teme.

“Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički, ali sada sa uživanjem posmatram kako se sve odigrava i drago mi je što se pokazalo da je naše društvo spremno da se menja”, istakla je glumica.

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik škole glume “Stvar srca”, 2. februara je prvi put javno izneo odbranu u Višem sudu u Beogradu i skoro četiri sata iznosio uvrede na račun oštećenih devojaka, a u jednom trenutku je rekao da ovo nije “afera Aleksić, već afera Radulović”. Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje počinjene nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume.

Prva je policiji Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić, kao i druge devojke.

Mika tvrdi da ga je Milena zavodila: “Kad se uzbudi, meša mene, oca i dečka”

U daljem toku svoje bizarne odbrane, Aleksić je tvrdio da je tužilaštvo “Milenine traume iz porodice pripisalo njemu”.

“Milena je prijavila slučaj u 8.30 ujutru, uz dva dokaza, izveštaj psihijatra i psihologa. Milena u startu donosi dokaze. Dokaze koje je tužilaštvo uzelo u glavne. Milena ide kod psihijatra, ali i psihologa kod kog ide i njen psihijatar. Kako to može da bude slučajnost? Otkud sad to da Milenina sestra četiri godine, nakon što je ona otišla iz škole glume, ostaje u istoj? Što se tada nije borila za sebe, za sestru? A sada, nakon 8 godina, govori da je podnela prijavu jer ne želi da iko ikada prolazi kroz to”, kazao je Aleksić.

Aleksić je nastavio da insisira na tome da je “Milena imala problem u 17. godini života” i da je od toga “imala i ožiljke”.

“To je sve dato psihijatru. Kod psihijatra u nalazu piše da Milena kada se uzbudi meša oca, mene i dečka. Taj nalaz je dat tužilaštvu, ali je tužilaštvo to uzelo i pripisalo sve meni”, rekao je Aleksić.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(b92.net,blic.rs)