in

Zlato za našeg reprezentativca na Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu

Zlato za našeg reprezentativca na Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu

Vazduhoplovni savez Srbije saopštio je da je srpski reprezentativac Mihailo Petrović iz Aero kluba “Franjo Кluz” osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu.

U saopštenju se navodi da je Petrović, iz Zemuna, osvojio prvo mesto u raketnomodelarskoj kategoriji S9A (modeli raketa sa žirokopterom) od 50 takmičara iz 17 država sveta.

Model rakete koju je konstruisao i sa kojom se takmičio Mihailo Petrović, ostvario je najduže vreme trajanja leta, što je i cilj takmičenja.

On je iza sebe ostavio na drugoj poziciji takmičara iz Italije Antonija Mazaracija i na trećoj poziciji američkog takmičara Seli Vinjarda.

Mihailo je dugogodišnji juniorski i kasnije seniorski reprezentativac Srbije u raketnom modelarstvu, godinama je u vrhu svetske rang liste u raketnom modelarstvu, osvajač brojnih medalja sa svetskih i evropskih prvenstava, višestruki državni prvak, nosilac priznanja najboljeg sportiste Vazduhoplovnog saveza Srbije i stipendista Ministarstva sporta Republike Srbije, kategorisan kao sportista zaslužnog ranga.

Pored njega, Srbiju je na ovogodišnjem najvećem međunarodnom takmičenju u raketnom modelarstvu predstavljao i iskusni Živan Josipović, kao vođa sudijskog tima, dodaje se u saopštenju. Svetsko prvenstvo je organizovala Nacionalna raketna asocijacija i vazduhoplovna akademija Sjedinjenih Američkih Država.

Tagovi