in

Zlatni presek odlučio, britanski glumac je najlepši muškarac na svetu (FOTO)

Zlatni presek odlučio, britanski glumac je najlepši muškarac na svetu (FOTO)

Rege Džin Pejdž, koji je glumio Sajmona Baseta u prvoj sezoni popularne Netfliksove serije „Bridgerton“, proglašen je za najlepšeg muškarca na svetu.

Estetski hirurg po imenu Džulijan de Silva otkrio je rezultate prema „zlatnom preseku“ – Pejdž je bio evidentni pobednik, a njegovo lice je imalo 93,65 odsto preciznosti u odnosu na zlatni presek.

Na drugom mestu je Kris Hemsvort sa 93,53 odsto…

…dok je Majkl B. Džordan treći sa 93,46 odsto.

De Silva je za glumca rekao: „Rege je pobedio zbog svog klasično lepog lica i prelepih smeđih očiju. Lako je imao najviši rezultat za razmak između očiju, a položaj njegovih očiju takođe je bio visok. Njegove savršeno oblikovane usne su takođe imale visoke ocene i jedina ocena koja je bila nešto niža bila je širina i dužina nosa.“

Rezultat je zasnovan na kompjuterizovanom mapiranju merenja fizičkog savršenstva zasnovanog na zlatnom preseku, a njime se određuje fizička savršenost neke osobe. Što je lice bliže proporciji 1:1,618, to je osoba savršenija.

De Silva je rekao: „Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da rešimo neke od misterija šta je to što nekoga čini fizički lepim, a tehnologija je korisna pri planiranju operacija pacijenata.“

Prema De Silvinim proračunima, Heri Stajls je na četvrtom mestu sa 92,3 odsto, engleski fudbaler Džud Belingam na petom sa 92,22 odsto, a Robert Patison na šestom sa 92,15 odsto.

Podsetimo ovog leta, Patison je istom formulom proglašen za najlepšeg muškarca sveta.

Lista je nastavljena s Krisom Evansom na sedmom, Džordžom Klunijem na osmom, Henrijem Goldingom na devetom, a Dvejn Džonson se našao na poslednjem mestu.

Izvor: klix.ba

Najzgodniji hirurg na svetu živi u Beogradu, ima 200.000 pratilaca i crni pojas u karateu