in

Ziđin prekopirao “recept” naprednjaka pa “delio pravdu” na Starici

Stranka Zajedno najoštrije osuđuje rušenje kampa i teranje aktivista iz Bora i Majdanpeka koji su branili planinu Staricu, od strane plaćenog obezbeđenja koje je unajmila kineska kompanija Ziđin i predlažu da ova kompanija hitno uputi izvinjenje aktivistima i to više nikada ne čini, navodi se u saopštenju.

Kako navode, Ziđin je prekopirao „recept“ predstavnika naprednjačke vlasti i unajmio privatne plaćenike da „dele pravdu“ i rasteruju građane koji čuvaju svoja prirodna dobra.

„Apelujemo na momke, koji su za dnevnicu šikanirali aktivistkinje da umesto toga pomognu da se ti hrabri ljudi odbrane od pritisaka. Ovako, pristali su da budu plaćenici u interesu kolonizatorske kompanije i za bedne novce maltretiraju prave patriote koji štite svoj grad, svoju zemlju i svoju planinu“, navode iz ove organizacije.

Dodaju da će uskoro opet biti u Majdanpeku, pa da bi želeli i sa njima da rasprave njihovo „plaćeničko, a nasilničko delovanje“.

„Niko, a pogotovo ne strani kolonizatori i najamnici, ne sme da napada i rasteruje građane. Srbija mora da postane država u kojoj se poštuje zakon, Ustav i sva ljudska prava. Nadamo se da policija i tužilaštvo neće, kao i mnogo puta do sada, ostati „slepi“ na ovakve ispade i da će procesuirati i najamničko obezbeđenje, ali i kompaniju Ziđin“, zaključuje se u saopštenju Zajedno.

Tagovi