in

Ženu koja ima vrtoglavice doktor iz Smederevske Palanke šalje na vožnju supersoničnim avionom (FOTO)

Ženu koja ima vrtoglavice doktor iz Smederevske Palanke šalje na vožnju supersoničnim avionom (FOTO)

Neurolog Dr Goran Bogdanović, zaposlen u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci, već nekoliko puta bio je u žiži javnosti, a poslednji put kada je odbio da pregleda stariju gospođu čiju je knjižicu bacio na pod.

Svojevremeno je bio i na poziciji direktora ove zdravstvene ustanove, kada je svoje prethodnike optuživao za nabavku vredne opreme mimo zakonske procedure, koju je potom posle ustupio drugoj ustanovi, sukobljavao se sa kolegama, a sada je otišao korak dalje u omalovažavanju pacijenata.

Ženu zbog vrtoglavica uputio na pregled za vožnju supersoničnih aviona

Naime, on je ženu koja više od godinu dana ima vrtoglavice uputio u centar za vazduhoplovnu medicinu na specijalistički pregled za vožnju superoničnih aviona, piše Blic.

„Ako vam ponestane mašte za dalja ispitivanja, uraditi lab. analize sa hormonima, B12, borelije, ANA, ANCA, imunologija, spore viruse… NMR celog tela, psihološko testiranje i psihijatrijski pregled, a zatim je uputiti u centar za vazduhoplovnu medicinu na spec. pregled za vožnju superoničnih aviona.

Kontrola sa svim nalazima u pratnji lekara koji je i poslao“, piše u izveštaju neurologa dr Bogdanovića iz Opšte bolnice „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci, koji je napisao pacijentkinji Zorici Ivanović (63) iz sela Kusadak kod Smederevske Palanke.

– Čekala sam mesec dana da dođem do neurologa, a kada sam došla, dobila sam ovakav izveštaj. Taj čovek se ili zeza ili je neki narkoman, ne znam šta je, ovo još nisam videla, a ni drugi. Najpre je napisao gomilu nekih analiza koje niko ne može da uradi, a onda i da idem na supersonični avion.

Šta mu je u tom momentu bilo u glavi, ne znam, ali ja više tamo kročiti neću. Prvo su se ukućani krstili, a onda mi je doktorka u našoj ambulanti rekla da mogu da podnesem pritužbu bolnici na rad ovog doktora – priča za Kurir Zorica Ivanović, koja je početkom novembra bila kod dr Bogdanovića.

Nesrećna žena se povukla u strahu od osvete

U istom izveštaju dr Bogdanović kao zvaničan nalaz najpre navodi: „Dolazi kod najjeftinije struke na svetu!“ Inače, dr Bogdanović je nekadašnji direktor Opšte bolnice „Stefan Visoki“ koji je na toj funkciji bio od avgusta 2014. do decembra 2015, kada je smenjen.

Ova nesrećna žena, umesto da podnese prijavu bolnici, inspekciji, Ministarstvu zdravlja, tuži i doktora i bolnicu da ostvari svoje pravo na lečenje, povukla se u strahu od osvete.

– Posle ovog izveštaja sam odustala, nigde više nisam išla. Imam problema s kičmom, pijem lekove protiv bolova, vrtoglavica se ponekad desi, a kod lekara ću ići jedino kad budem pala pa morala u bolnicu.

Pričaju i da taj doktor ima neku protekciju u bolnici, a prvo da vam kažem, unuka mi studira medicinu, pa sam se uplašila da ona nema neke probleme ako prijavim slučaj – priča Ivanovićeva, koja napominje i da do izveštaja doktora Kurir nije došao preko nje, a ne želi ni fotografiju da joj objavljujemo.

Izveštaj će biti prosleđen Lekarskoj komori

Dr Nikola Ristić, v. d. direktora bolnice „Stefan Visoki“, u pisanom odgovoru Kuriru naveo je da će izveštaj dr Bogdanovića biti prosleđen sudu časti Lekarske komore Srbije.

– U bolnicu nije stigla nijedna zvanična prijava povodom pomenutog izveštaja lekara. Sa izveštajem lekara biće upoznati stručni organi naše ustanove (stručni savet, kolegijum načelnika), a isti će biti prosleđen Lekarskoj komori – sudu časti – navodi dr Ristić.

Kurir je pokušao da s dr Bogdanovićem kontaktira preko bolnice, ali se nije javio ni na poziv, ni na ostavljeni kontakt.

Dr Ristić navodi i da Opšta bolnica „Stefan Visoki“ pokriva opštine Smederevska Palanka i Velika Plana, što je područje sa oko 100.000 osiguranika, i da su u njoj zaposlena dva neurologa, od kojih je jedan dr Goran Bogdanović.

On napominje da su na području ove dve opštine to jedini specijalisti neurologije.

Sukobi sa kolegama, odbijanje davalaca krvi i „čudan“ odnos prema pacijentima

Ovaj palanački neurolog u vreme direktorovanja često je bio u medijima.

Po dolasku na čelnu poziciju, podneo je krivične prijave protiv dvojice prethodnika, optužujući ih da su mimo zakonske procedure kupovali opremu vrednu oko 12 miliona dinara, od koje deo nikada nije upotrebljen, prenosi „Politika“.

Potom je bronhoskop, koji nije korišćen u Palanci, ustupio beogradskom Urgentnom centru.

Foto: Facebook / Društvene mreže

U žižu javnosti je dospeo i kada u novembru 2015. nije dozvolio dobrovoljno davanje krvi podmlatku DS-a iz te opštine, uz obrazloženje da humanitarna akcija ne može da se sprovede iz tehničkih razloga.

Ništa manju pažnju nije izazvao ni sukob sa dr Vladimirom Milosavljevićem, koji je tvrdio da je Bogdanović hteo da mu ospori ranije dobijenu specijalizaciju.

Viši sud u Smederevu zabranio je prekid specijalizacije, ali je potom usledio otkaz, nakon čega ga je ministarstvo vratilo na posao. Prema pisanju medija, kao drugi deo tadašnje plate mladi doktor primio je svega tri dinara, na šta je Bogdanović odgovorio da on ne broji pare.

U maju 2017. godine optužen da je odbio da pregleda 81-godišnju pacijentkinju, a njenu zdravstvenu knjižicu bacio na pod.

Izvor: Blic

Lekar uhapšen zbog širenje meningitisa, preminulo 35 žena, zaraženo još 79