in

Željka Cvijanović od Eskobara i Palmera zatražila izbalansiran pristup prema BiH

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je na sastanku sa specijalnim predstavnikom predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu ukazala na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH i interesima sva tri konstitutivna naroda, te istakla da je to jedini način da se obezbedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Predsednica RS je na sastanku sa Eskobarom izrazila podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regiona.

Sagovornici su razmenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje, saopšteno je iz Kabineta predsednice Srpske.

Tokom susreta da američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metju Palmerom razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a predsednica Republike Srpske je ponovila stavove Srpske o ovom pitanju, istakavši da je potrebno obezbediti legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazala na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

Tagovi