in

Želimo stalan posao i jednake plate

Želimo stalan posao i jednake plate

Učesnici protesta koji organizuje Sindikat naučnika Srbije, stigli su ispred Vlade Srbije, gde će predati svoje zahteve. Kako su rekli, njihovi problemi traju 11 godina i žele stalan posao i jednake plate za jednako urađen posao, kao i bolji status na fakultetima i institutima. Oni drže transparente na kojima piše “Jednake plate za jednak rad”, “Siguran posao za naučnike”, “Za dostojanstven rad u nauci”.


Oni su se prethodno okupili na Trgu Nikole Pašića i uz delimičnu obustavu saobraćaja prošetali Ulicom kneza Miloša. Kažu da se posle razgovora sa Ministarstvom prosvete došlo do dokumenta na osnovu kojeg bi dosadašnji jednogodišnji ugovori na određeno, bili pretvoreni u rad na neodređeno. I dalje nema pomaka oko zahteva da se svima za jednak rad i isto radno vreme isplaćuju identične zarade, a ne da postoje razlike u platama koje se prema njihovim rečima kreću između 30 i 60 hiljada dinara. Najavljuju da od protesta neće odustati.

Izvor : N1

Prisutnima se obratila dr Đurđica Jovović, predsednica Sindikata naučnika, pozivajući državu da uvede jednake platne razrede za sve naučnike.

“Danas slavimo 20. rođendan, ali ne onako kako dolikuje. Nezadovoljni smo i boli nas nepravda koja traje 11 godina. Muka nam je od tone papira koje smo poslali ovoj državi. Sramota za državu koja ima kapcitet, koja ima veliki broj naučnih radnika da se ovako odnose prema nama”, rekla je Jovović, dodajući da su naučnici uvek tu za svoju zemlju.

Tagovi