in

Želimo da ostvarimo takav rezultat da naš kandidat može da bude premijer

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji će biti nosilac parlamentarne liste koalicije između njegove stranke i Jedinstvene Srbije, izjavio je da ta koalicija želi da njihov kandidat “ostvari takav rezultat da može da bude premijer Srbije”.

„A sada kako će biti, mi o tome nismo razgovarali ni sa drugim partnerima. Mislim da je rano i da to treba ostaviti za posle izbora. Ovo nema veze sa bilo kakvim dogovorom, mi za to treba da se borimo. Mi treba da se izborimo“, rekao je Dačić u beogradskim prostorijama JS, na obeležavanju stranačke slave.

Istakao je da želi da se izbori za „personalizaciju izbora“ i naglasio da aprilski izbori nisu samo izbori za predsednika države, već i za premijera.

Predsednik JS Dragan Marković Palma izjavio je da je SPS-JS koalicija jednoglasno donela odluku da Dačić bude nosilac parlamentarne liste, uz ocenu „da u Srbiji ne postoji bolji kandidat za premijera od Ivice Dačića.

“Naš slogan u kampanji je ‘Ivica Dačić – Za premijera’. Siguran sam sam da građani Srbije neće glasati za ono što piše na društvenim mrežama, već za dela”, kazao je Marković.

Sam Dačić nije želeo da komentariše, kako je rekao, “političke želje njegovog prijatelja i brata Dragana Markovića”.

“Toma Fila će biti najbolji advokat Beograda”

Ivica Dačić je potvrdio da će član Predsedništva te stranke, advokat Toma Fila, najverovatnije biti kandidat za gradonačelnika Beograda u ime njihove koalicije sa Jedinstvenom Srbijom na predstojećim izborima i istakao da se nada da će on to prihvatiti.

“Toma Fila je pokazao svih ovih godina da je bio advokat svih koji su bili pogođeni nepravdom, kao što je bila haška nepravda. On će biti i najbolji advokat Beograda i najbolji advokat svakog pojedinačnog građanina u Beogradu, da se izbori sa raznim birokratskim nepravdama”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da bi voleo da Fila prihvati taj predlog i dodao da “on nije klasičan političar” i da je to možda njegova prednost u odnosu na druge kandidate.