in

Železničko vozilo udarilo u kombi u Severnoj Makedoniji

Železničko vozilo udarilo u kombi u Severnoj Makedoniji

Svih 12 putnika je povređeno kada je železničko vozilo udarilo u kombi na pružnom prelazu kod Velesa u Severnoj Makedoniji. Nesreća se dogodila oko podneva na pruzi u blizini bivše veleske fabrike “Porcelanka”, a u kombiju su bili putnici iz sela Čaška i Melnica, koji su se vraćali iz Velesa.

Na tom železničkom prelazu nema rampe, a kako je rekao mašinivođa, kombi je video 200 metara pre prelaza i pokušao je da ga upozori sviranjem, ali nije u tome uspeo.

Napomenuo je da je kočio čim je video kombi na pruzi, ali da je motoru tog železničkog vozila potrebno 400 metara da se zaustavi.

„Kako sam ga video, počeo sam da kočim i sviram, ali taj nije pogledao ništa. Dugo sam svirao dok ga nisam udario. On nije pogledao gore, skoro je bio prešao prugu, a ja sam se bio skoro zaustavio“, rekao je mašinovođa televiziji Kanal 5.

Gradonačelnik Opštine Čaška Goran Stojanovski je rekao da su svi putnici lakše povređeni.

„Rekao bih da u svoj ovoj nesreći ima i sreće jer su prošli sa lakšim povredama. Povređeno je 12 građana iz sela Melnica i Čaška, koji su se vraćali iz Velesa“, rekao je Stojanovski kablovskoj televiziji Klan.

Tagovi