in

Završni radovi oko Železničke stanice Novi Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je završne radove oko Železničke stanice Novi Beograd koji obuhvataju samu stanicu i pristupne saobraćajnice, prenosi Beoinfo.

Vesić je naveo da radove na uređenju železničke stanice Novi Beograd zajedno izvode Infrastruktura železnice Srbije i Grad Beograd.

„Infrastruktura železnica radi samu stanicu, postavljaju sve ono što ova stanica nije imala, a Grad Beograd radi pristupne saobraćajnice. Ovde trenutno radimo 3.400 metara kvadratnih saobraćajnica i to će sve biti završeno do četvrtka“, rekao je Vesić.

On je naveo da će biti uređeno i oko 6.000 kvadratnih metara zelenih površina, tako da će sve zelene površine biti obnovljene.

“Postavili smo 15 saobraćajnih znakova koji pokazuju da je ovde železnička stanica jer su ljudi nažalost u Srbiji zaboravili da postoji voz. Postavili smo i četiri rasvetna tela, osvetlili smo prolaz ispod samog mosta koji nikada nije bio osvetljen i građani su se često žalili zbog toga”, rekao je Vesić.

On je dodao da se na ovaj način prvo uređuje stanica, istovremeno se zajedno sa Republikom radi sedam železničkih stanica na teritoriji grada.

To će, kako je rekao, biti stanice kroz koje će prolaziti novi voz koji vozi 200 kilometara na sat.

“Železnička stanica Novi Beograd sigurno će biti integrisana sa autobuskom i biće jedna od najvećih u Srbiji”, naglasio je Vesić.

Tagovi