in

Zašto neke žene ne prijavljuju nasilje?

Zbog toga što nisu prijavile silovanje i nasilje, mnoge žene u Srbiji trpe kritiku javnosti da time šalju lošu poruku. Čak ih i optužuju da ne prijavljivanjem zapravo štite nasilnika. Retko ko se zapita, koji su razlozi zbog čega nisu otišle u policiju. Da li je uvek najlakše prst uperiti u žrtvu? Zapitamo li se koji su razlozi zbog kojih žene nisu prijavile nasilje? O tome u temi jutra govore Aleksandra Mališić iz Autonomnog ženskog centra i Dejana Stošić, autorka heštega #NisamPrijavila.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše član Predsedništva SSP Branko Miljuš.

Sa Evropskog atletskog prvenstva srpski atletičari se vraćaju sa četiri medalje. Fudbaleri Crvene Zvezde igraju revanš meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Šampiona protiv Makabija. Ostale aktuelnosti iz sveta sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Jedan od najstarijih festivala dokumentarnog filma u Americi slavi 25 godina postojanja. Za dugoročnost i kvalitet festivala zaslužna je žena koja dolazi sa naših prostora. Kako će obeležiti jubilej i kakav će biti programa ovogodišnjeg festivala za Novi dan govori njegova osnivačica Jasmina Bojić.

Spektakl na otvorenom. Beogradska publika imaće prilike da uživa u impozantnom delu Karla Orfa „Karmina Burana“ na Trgu republike. Gost Novog dana biće bariton i prvak novosadskog Srpskog narodnog pozorišta Vasa Stajkić.

Tagovi