in

Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog porodičnog nasilja u Vranju

Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog porodičnog nasilja u Vranju

Zaštitnik građana saopštio je povodom medijskih navoda da je u Vranju muškarac pokušao nožem da ubije suprugu i da je povredio ćerku, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Vranje i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Zaštitnik građana je zatražio od tog centra da ga u roku od 15 dana obavesti da li je upoznat sa porodičnom situacijom u ovoj porodici i da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje, saopštio je njegov kabinet.

Zatražio je informaciju i o tome da li je Centar preduzeo odredjene mere kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.

Zaštitnik građana, od MUP-a je zatraži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, a naročito izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem nadležne policijske uprave.

Zatražio je i izveštaj o eventualnoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima, kao i o merama koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama.

Naveo je da je u vezi sa porodičnim nasiljem u Vranju, po sopstvenoj inicijativi, pokrenuo postupak kontrole zakonitostiti i pravilnosti rada.

Tagovi