in

Zahvalnost na posvećenosti razvoju dobrih odnosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Bugarske Kirilom Petkovim, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju energetske saradnje dve zemlje, kao i infrastrukturnim i ekonomskim pitanjima od zajedničkog interesa.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je tom prilikom istakao da je projekat gasovoda Balkanski tok suštinski važan za saradnju i razvoj regiona, a da će početak izgradnje gasnog interkonektora u Dimitrovgradu obezbediti sigurno snabdevanje gasom i diversifikaciju izbora snabdevanja.

Petkov i Vučić su konstatovali da će završetak izgradnje interkonektora između Srbije, Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik je zahvalio premijeru Petkovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske.

Kiril Petkov je predložio i intenziviranje saradnje srpskih i bugarskih privrednika i stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, kao i formiranje balkanskih startap kompanija.

“Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na boljem nastupu na trećim tržištima, ali i da razmislimo o stvaranju novog balkanskog centra za informacione tehnologije”, poručio je bugarski premijer.

Tagovi