in

Vulin: Vučić je politički cilj Zvicera

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić politički cilj vođe crnogorskog kavačkog klana Radoja Zvicera, a da je Evropol upozorio Srbiju da je atentat spreman za prvu polovinu ovog meseca.

„Aleksandar Vučić nije čovek koji se bavi kriminalom da bi učestvovao u mafijaškim obračunima, već se isključivo bavi politikom“, kazao je Vulin tokom gostovanja na TV Pink.

Komentarišući izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u kojoj je odbacio da ima veze sa navodima o atentatu na Vučića, Vulin je rekao da Đukanović nikada nije pomenut u tom kontekstu, ali da se on sam „prepoznao kao šef Radoja Zvicera“.

“U Crnoj Gori koja ima birača nešto manje nego Novi Beograd niko nije primetio da su formirana dva najmoćnija evropska klana – kavački i škaljarski. Nije to primetila bezbednosna agencija, policija niti politika. Ne bi Zvicer postojao da nije bilo političkog šefa”, dodao je Vulin.

Vulin je naveo da će Radoje Zvicer “morati da beži i da se skriva”, a da mu je zbog toga kriv Aleksandar Vučić.

Izvor: TV Pink

“Zar mislite da politički šef ne vidi Aleksandra Vučića kao najveću prepreku na Balkanu. Vučić je uništio najmoćniji i najsuroviji klan u Evropi. Evropol je rekao da su ostali zgroženi kad su videli šta su Veljko Belivuk i Marko Miljković radili”, naglasio je on.

“Od Vučića nema boljeg kandidata za predsednika u čitavom srpskom svetu”

Predsednik Pokreta socijalsita Aleksandar Vulin izjavio je da u “čitavom srpskom svetu” nema boljeg kandidata za predsednika Srbije od Aleksandra Vučića.

Tokom gostovanja na TV Pink, Vulin je kazao da je sinoć na sastanku sa Vučićem dogovorio nastavak saradnje PS i Srpske napredne stranke na predstojećim izborima.

“Vučić je jedini garant da će Srbija nastaviti politiku vojne neutralnosti, zaštite Srba gde god oni živeli i ekonomskog razvoja. Vučić je jedini koji ‘NATO generala i pobegulju’ (najavljenog kandidata dela opozicije za predsednika Srbije Zdravka) Ponoša može da zaustavi da ne uvede Srbiju u NATO”, rekao je Vulin.

Vulin, koji je i ministar unutrašnjih poslova, naglasio je da ukoliko Vučić ne bude kandidat SNS za predsednika, da će PS izaći sa svojim kandidatom.

“Jedini razlog zbog kojeg Vučić ne bi bio kandidat jeste da su velike sile slomile SNS i uspele da je pomere sa politike koju je Vučić profilisao i vodio svih ovih godina. Često pitam drugove u SNS: ‘Šta čekate? Ko je bolji kandidat?’ Nema boljeg kandidata ni čoveka u čitavom srpskom svetu od Vučića”, dodao je on.

Komentarišući iskaz uhapšenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka da ga je država angažovala da ilegalno ruši u Savamali, Vulin je rekao je za “Đilasove medije” sve što kažu Belivuk i Marko Miljković “Sveto pismo”.

On je dodao da su za deo medija u Srbiji Belivuk i njegova grupa, koja je optužena za više svirepih ubistava, postali kredibilan izvor.

Govoreći o izboru novog direktora policije nakon odlaska u penziju Vladimira Rebića, Vulin je naveo da će taj proces biti završen u zakonskom roku.

“Policija ima izuzetnih ljudi, za kvalitet kadra ne brinem. Mi ćemo uskoro biti jedna od najopremljenijih policija u Evorpi, a po kadrovima već jesmo”, naglasio je on.