in

Vulin u Subotici s predstavnicima IZ, uhapšen osumnjičeni za razbijanje prozora

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je, u razgovoru sa predstavnicima Islamske zajednice Subotica, da je Srbija zemlja svih njenih građana, u kojoj se poštuju verske različitosti i država koja neće dozvoliti niti tolerisati bilo koji vid nasilja na verskoj osnovi.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade u interesu svih građana Republike Srbije, za nas su svi građani jednaki i tu smo da štitimo njihova prava i bezbednost. Nećemo dozvoliti niti tolerisati huligane koji uništavaju imovinu verskih objekata ili vrše bilo kakvu vrstu nasilja. Biće identifikovani i uhapšeni, kažnjeni u skladu sa zakonom“, poručio je Vulin u razgovoru sa glavnim imamom Muhadžir džamije u Subotici Abdurahmanom Salajiem i predsednikom odbora Islamske zajednice u tom gradu Uzairi Ibazerom.

On ih je obavestio da je policija brzo rasvetlila slučaj razbijanja prozora na Muhadžir džamiji i uhapsila osumnjičenog i naglasio da takav vid vandalizma nikada neće imati podršku i da će policija u svim slučajevima reagovati brzo i efikasno.

Vulin je naglasio da je islamska zajednica deo našeg naroda, naše istorije i kulture i da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, poštuje i ceni svoje sunarodnike islamske veroispovesti, koji su deo nas, žive sa nama, dele i radosti i nesreće ovih prostora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je rekao, posvećuje veliku pažnju integraciji pripadnika nacionalnih manjina u policijsku službu, jer dobar rad policije u multietničkim sredinama zavisi od stvaranja čvrstog odnosa poverenja, komunikacije i saradnje.

“Kada smo svi na istom zadatku, sa istim ciljem, da obezbedimo napredak i bolju budućnost naših građana, očuvamo sigurnost i stabilnost naše zemlje, nije važno koje smo vere i nacije. Borimo se za mir i budućnost naše dece, a to je najvažnije”, istakao je Vulin i naglasio da Srbija nikome neće dozvoliti da na bilo koji način kvari i remeti odnos poverenja koji postoji među našim narodima.

Tagovi