in

Vulin: Migranti moraju biti u prihvatnim centrima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao je policijske službenike koji su na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora u velikoj akciji pronašli nekoliko stotina migranata koji će biti sprovedeni u prihvatne centre, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ministar Vulin je istakao da ove stalne akcije policije za cilj imaju poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih, obezbedili humani uslovi života migranata, ali i da se na prvom mestu obuzdaju krijumčarske bande i uputi im jasna poruka da će u Srbiji biti otkriveni, uhapšeni i privedeni pravdi.

Ministar je, dodaje se, ponovio da Srbija neće biti parking za migrante i da naša zemlja poštuje zakone, na organizovan i human način brine o migrantima i ima azilni sistem koji je jedan od najorganizovanijih u Evropi.

„Srbija očekuje od svih, bili naši građani ili migranti, da poštuju zakon. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana, koji ni na koji način neće biti ometen“, kazao je ministar Vulin i poručio da migranti moraju biti u prihvatnim centrima.

Tagovi