in

Vučiću izbori metod vlasti, stalno lepe etikete da smo izdajnici

Vučiću izbori metod vlasti, stalno lepe etikete da smo izdajnici

Urednik političke rubrike portala “Nova.rs” Vojislav Milovančević izjavio je u Novom danu da ne veruje da će se Vučić povući sa funkcija predsednika Srbije i Srpske napredne stranke i smatra da će se izbori organizovati “ukoliko istraživanje javnog mnjenja pokažu da to odgovara njemu i Srpskoj naprednoj stranci”. “Ovo će biti godina u kojoj ćemo mnogo gledati predsednika, a imaćemo sreću što u Skupštini Srbije imamo glasove koji su nasuprot ovoj vlasti”, istakao je Milovančević.

On je ocenio da na godišnjoj konferenciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije moglo da se čuje ništa novo i da su obećanja koja su data na njoj građani mogli da čuju nekoliko puta u prethodnim obraćanjima javnosti.

„Ništa od ovoga šta smo juče slušali ne bih mogao da nazovem nekom krupnom vešću. Ne verujem ni da je završio za izborima, kao što je najavio, jer nas je predsednik navikao na izbore, oni se iznova ponavljaju, i to je metod njegove vlasti. On vlada kroz izbore“, ocenjuje Milovančević.

Govoreći o najavi povlačenja sa mesta predsednika Srpske napredne stranke, rekao je da ne veruje u to, ali ne isključuje mogućnost da kroz formiranje novog najavljenog patriotskog bloka pokuša da zameni funkciju lidera SNS.

„Moguće je da se formira taj pokret, pa da se stranka učlani u pokret, a on da bude predsednik. I eto, ispunio je obećanje, nije predsednik Srpske napredne stranke, ali je član i predsednik pokreta koji se zove Srpski blok“, kaže Milovančević.

Komentarišući kosovsku krizu, gost N1 je je rekao da bi bilo dobro da javnost vidi francusko-nemački plan za rešenje konflikta, kao i da ne zna zašto se taj dokument toliko krije.

„Ne znam ni zašto nemamo sednicu Skupštine Srbije gde će se govoriti o tom sporazumu, jer mislim da je važno da se javno priča o tome. Da građani, posebno oni koji žive na Kosovu, budu upoznati sa tim šta se nudi kao konačno rešenje“, rekao je Milovančević.

Komentarišući činjenicu da je na sinoćnjoj konferenciji za štampu Aleksandra Vučića kamera TV Pink zumirala telefon reporterke N1 Sanje Sovrlić, on je rekao da se to do sada nije dešavalo, ali da taj potez podseća na tezu mnogih novinara koji govore da zaposleni u takvim medijima „nisu kolege“, niti se to radi kolegama. Ukazuje da „to nisu novinari, već su obični propagandisti“.

„Ono što smo videli je samo početak onoga što sledi, oni ne nameravaju da prekinu sa kampanjom koju vode protiv ‘N1’ i ‘Nova.rs’. Konstantno imate etikete da smo izdajnici, strani plaćenici, lokatori i to se samo pojačava. Brinem se da će u nekom trenutku, neko doći nu iskušenje da učini uslugu ovoj državi i da tog ‘lokatora’ i ‘izdajnika’ eliminiše“, kazao je naš sagovornik.

Milovančević kaže da je za opozicionu pobedu na izborima potrebno jedinstvo, prestanak davanja oštrih izjava u javnosti i slanje pozitivnih poruka biračima, Takođe je konstatovao da su se mnogi opoziciono nastrojeni građani veoma razočarali u sve ono što se desilo nakon poslednjih izbora.

Na pitanje da li će ovo biti izborna godina odgovara: „Je se ne bih usudio da verujem predsedniku… Biće izbora ukoliko istraživanja javnog mnjenja pokažu da to odgovara Srpskoj naprednoj stranci i ukoliko on proceni da je u njegovom interesu da se izađe na izbore… Ukoliko se dese izbori, sigurno neće biti samo beogradski, on će organizovati i republičke, a sa njima će verovatno pokušati da nađe način da spoji i lokalne izbore“.