in

Vučićeva priča o prosečnoj plati od 600 evra je velika prevara

Sve što je Aleksandar Vučić rekao kod Milomira Marića oko javnog duga i BDP je potpuna neistina. Prosto je neverovatno koliko ovaj čovek laže, a sve može lako da se proveri, kaže prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, posle gostovanja predsednika Srbije u Ćirilici.

„Vučić je u svom dobro poznatom maniru manipulatora svestan da najveći deo onih koji ga slušaju i gledaju na televiziji uopšte ne proverava to što on priča i zato nastavlja da zloupotrebljava položaj i dovodi ljude u zabludu. Procentualni udeo javnog duga u BDP tumači kako njemu odgovara, pa tako kaže da je danas javni dug 51,6 odsto, a zapravo je iznad 56 procenata. Ne treba zaboraviti jednu od najstrašnijih naprednjačkih prevara koju su nam servirali Vučić i njegovi ‘ekonomski stručnjaci’, kad su preko noći javni dug koji je bio preko 70 odsto nekakvom novom metodologijom spustili za deset procenata. U tom falsifikovanju realnosti učestvovao je i Zavod za statistiku“, rekao je Aleksić za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, zanimljivo je da je BDP danas maltene na istom nivou kao i 2008. godine.

“Ne zaboravite da smo tad imali nezapamćenu ekonomsku krizu. Toliko o Vučićevim investicijama, prugama, putevima, fabrikama i svim čime se taj čovek neprestano hvali. Sve je laž. Pritom, u tih skoro 52 procenta udela javnog duga u BDP nema ugovorenih, a nedospelih obaveza u vidu međudržavnih zajmova koji ne ulaze u konačni dug. Tu pre svega mislim na osam milijardi raznih kredita samo od Kineza. Vučić brutalno laže i vređa inteligenciju svih koji se iole razumeju u ekonomiju. Svako ko ime da sabere dva i dva nam se smeje u lice. Nije istina ono što nam govori zvanična statistika, već ono što Vučić ispali kod Milomira Marića”, konstatovao je Aleksić.

Za Vučićeva permanentna obećanja o “visokim platama, nikad kvalitetnijem standardu i bolje životu” Aleksić kaže da time daje lažnu nadu.

“Još jedna velika njegova prevara je priča o prosečnim platama od 600 evra koje će, kako nam njegovi satrapi najavljuju, ići na 900 evra. A zapravo, pola građana Srbije ima tzv. medijalnu zaradu od 400 evra. Kad to podelimo s po dve ili tri hiljade evra, koliko primaju Vučićevi tajkuni, dobijamo prosek kojim se toliko hvale. U stvari, ogroman broj naših građana živi na ivici siromaštva. Naša država, uprkos Vučićevim Potemkinovim selima, na žalost spada u najsiromašnije zemlje regiona. On nas poredi s Nemačkoj i tamošnjim rastom plata, a naše plate mogu da se mere s makedonskim i bosanskim, kakva crna Nemačka”, smatra on.

Aleksić u narednih par meseci očekuje “nikad prljaviju kampanju”.

“Kad neko ustane i usprotivi se tom šminkanju stvarnosti, dočeka ga gerila Vučićevih botova, ministara, poslanika i one anonimne armije botina, koji su debelo plaćeni da hvale vođu i blate opoziciju. Kampanja će biti užasno prljava, ali ništa im to neće pomoći. Izgubiće Beograd, a onda i ostatak Srbije”, poručio je Miroslav Aleksić.