in

Vučić sa Bocan-Harčenkom: Važna predstojeća poseta Moskvi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je “važnost njegove predstojeće posete Moskvi, imajući u vidu ugled i uticaj Ruske Federacije i predsednika Putina na svetskoj političkoj sceni, kao i u svetskim ekonomskim tokovima”, saopšteno je iz Vučićevog kabineta posle sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o pripremama za predstojeću posetu Ruskoj Federaciji i sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom, kao i o zajedničkim srpsko-ruskim projektima i aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Ruski diplomata uveren je da će „poseta biti uspešna, kao i sve prethodne, s obzirom na prijateljske odnose i dobru saradnju dveju zemalja“, navedeno je u saopštenju.

Ocenjeno je da se predstojećom posetom nastavlja izuzetan politički dijalog Srbije i Rusije, koji je iz godine u godinu sve intenzivniji i da ona“ predstavlja izraz obostrane želje za svestrani napredak saradnje između dve zemlje“.

Vučić je ocenio da ruski predsednik „razume položaj Srbije i ponovio zahvalnost za podršku po pitanju Kosova i Metohije, odnosno teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije“.

U razgovoru o aktivnostima nakon održane sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posete potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova, Vučić je naglasio da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata realizuje u skladu sa rokovima, a da se paralelno radi i na drugim konkretnim predlozima za bližu saradnju u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Vučić i ambasador Bocan- Harčenko su, osim o bilaterlnim odnosima, razgovarali i o aktuelnim pitanjima u regionu i svetu, navodi se u saopštenju.

Tagovi