in

Vučić razgovarao s Makronom i Erdoganom, Makron pozdravio glasanje Srbije u UN

Vučić razgovarao s Makronom i Erdoganom, Makron pozdravio glasanje Srbije u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Kako je saopšteno iz Predsedništva, Makron je “pozdravio način na koji je Srbija glasala u Ujedinjenim nacijama”.

U saopštenju je istaknuto da je francuski predsednik Vučiću „nedvosmisleno saopštio da, bez obzira na geopolitičke promene u Evropi i svetu, Srbija ostaje ključni prioritet i prva zemlja za ulazak u Evropsku uniju“.

Vučić i Makron su razgovarali o situaciji u Ukrajini, a razmotrili su i sve bilateralne veze Srbije i Francuske, posebno ekonomsku saradnju, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti.

“U dugom, otvorenom i nadasve iskrenom razgovoru predsednik Makron je potvrdio suštinsko prijateljstvo Srbije i Francuske i najotvorenije pružio podršku Srbiji i evropskim integracijama naše zemlje”, navedeno je u saopštenju.

Makron je pružio ličnu podršku Vučiću zbog načina na koji vodi Srbiju u budućnost.

Vučić razgovarao i sa Erdoganom

Predsednik Srbije razgovarao je telefonom i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, i to o bilateralnim odnosima dve zemlje, situaciji u Ukrajini i na Zapadnom Balkanu. Dvojica lidera izrazili su opredeljenje da doprinesu održavanju mira i stabilnosti u regionu.

Vučić i Erdogan su razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Turske i potvrdili spremnost za saradnju, konstatujući da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje, saopšteno je iz Predsedništva.

“Dvojica državnika su dogovorili održavanje sledeće sednice Visokog saveta za saradnju, s obzirom da taj format daje snažan impuls jačanju veza dveju zemalja”, navedeno je u saopštenju.

Tagovi