in

VUČIĆ POBESNEO: „Vi da pretite Srbiji tužbom za genocid? Samo vas upozoravam“

VUČIĆ POBESNEO: „Vi da pretite Srbiji tužbom za genocid? Samo vas upozoravam“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se tužba tzv. Kosova za genocid protiv Srbije može uraditi samo preko neke druge države, a to je Albanija.

On je, za TV Pink, poručio Albancima u Prištini, koji svakog dana prete Srbiji tužbama za genocid, da to ne rade.

„Tužbu za genocid protiv države Srbije, koja je uvek i koja i danas formalno pravno postoji na KiM, možete da izvedete samo preko druge države, Albanije. To bi značilo de fakto početak ujedinjenja sa Albanijom. Upozoravam vas i molim da to ne činite“, naglasio je Vučić.

Pozvao je i one koji Prištinu i dalje, kako kaže, ljuljaju i paze kao svoje dete da to ne čine.

„Kao Boga ih molim da to ne čine“, rekao je on.

Vučić je ukazao da, kada ljudi iz inostranstva govore da su protiv promena granica ne govore istinu, jer su ono zapravo za promenu granica.

„Lažu otvoreno, oni su samo za to da se promene granice Srbije. Kada god kažu da su protiv promene granica, ja kažem „ti si još jedan od licemera koji želi promenu granica koja je ostvarena na silu kada smo imali nesposobnu vlast u Srbiji. Kažete protiv ste promena granica, a na Kosovu to opravdavate navodnom humanitarnom katastrofom. Zar nije bila veća katastrofa u Iraku i što onda Basru niste odvojili od Bagdada?“, rekao je on dodajući da to govori samo o licemerju tih.

„Što niste odvojili Kandahar od Kabula u Avganistanu. Homs od Damaskusa u Siriji? Samo ste Srbiji našli da odvajate iako nije bilo ni blizu humanitarne katastrofe?“, poručio jeon.

Kako je rekao, kada postavi pitanje – zašto neki imaju pravo na samoopredeljenje a drugi ne – kazu mu, preneo je, da treba da gleda da gura ekonomiju.

„Što bi im bila u interesu uspešna Srbija? Evropi je uspešna Srbija, Srbija bez Kosova. Zato su i protiv mini Šengena, protiv politike „Balkan Balkancima“. Uvek žele da podižu druge protiv nas, da Srbija ne bi bila jaka, ne bude dominantna“, zaključio je Vučić.