in

Vučević i Mojsilović na Božić obišli vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti

Vučević i Mojsilović na Božić obišli vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su na Božić pripadnike Vojske Srbije u bazi “Dobrosin” u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vučević i general Mojsilović su se tokom posete uverili da pripadnici Vojske Srbije iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

Vučević se zahvalio oficirima, podoficirima i vojnicima što i na veliki praznik, daleko od svojih porodica, čuvaju mir i bezbednost naše zemlje.

„Čestitam najradosniji hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru – Božić, uz tradicionalni pozdrav Mir Božji-Hristos se rodi, uz veliku zahvalnost i zadovoljstvo što prvi dan Božića zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i komandantima provodimo ovde u bazi Dobrosin. Uverili smo se da jedinice Vojske Srbije, konkretno Četvrta brigada kopnene vojske i danas na veliki praznik, kada većina građana provodi vreme u svojim toplim domovima, obavlja svoje zadatke, vrši svoje dužnosti čuvajući otadžbinu Srbiju, čuvajući bezbednost i

sigurnost svih građana Srbije“, istakao je Vučević.

Ministar odbrane je rekao da je ponosan i zahvalan na svim izvršenim zadacima u prethodnoj godini, ali i na onim zadacima koji ih tek očekuju.

„Za Vojsku Srbije nema praznika, nema slobodnog dana, nema odmora, već svaki dan deo jedinica je uvek na zadacima u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i čuvanju bezbednosti svih njenih građana“, naglasio je.

Obilasku pripadnika Vojske Srbije prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Novica Petrović.