in

Volela bih da možemo više da pomognemo Vučiću i da ga više zaštitimo

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zabrinuta za bezbednost predsednika Srbije, ali da je sigurna da će mu ova situacija “dati dodatnu motivaciju da se bori jače nego ikada”. Za najavu ugovora o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije rekla je da je najbolja vest sa sastanka predsednika Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, ocenivši da je sa tim ugovorom “nebo granica” za srpsku privredu.

Ona je u intervjuu za tabloid „Alo“ rekla da se ne plaši za sopstvenu bezbednost i da „svi oni koji targetiraju Srbiju, nažalost, targetiraju Aleksandra Vučića“.

„To je jedina istina. Volela bih da je drugačije – da mogu ja, ili svi mi u Srpskoj naprednoj stranci, a verujem i mnogo ljudi van stranke – da mu više pomognemo i da ga više zaštitimo. Zasad, međutim, jedini fokus svakoga ko želi Srbiji zlo i nestabilnost je na predsedniku Vučiću“, rekla je Brnabić.

Govoreći o izborima i Vladeti Jankoviću kao kandidatu koga opozicija okupljena oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke vidi kao budućeg gradonačelnika Beograda, Brnabić je rekla da misli da „on nije Đilasov kandidat za gradonačelnika, već Đilasov paravan za gradonačelnika“ i da se predsednik SSP Dragan Đilas krije iza Jankovića.

Brnabić je rekla kako veruje u kandidata Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića i u SNS.

Ugovorom o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije – nebo je granica za srpsku privredu

Najava ugovora o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije nabolja je vest sa sastanka predsednika Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, objavila je Brnabić na svom tviter nalogu i ocenila da je sa tim ugovorom “nebo granica” za srpsku privredu.

Ona je ocenila da je ovo najvažnija vest sa sastanka predsednika Srbije i Kine u Pekingu.

“Ovaj sporazum daće zamajac našoj domaćoj privredi i stranim investitorima koji će tek dolaziti. Ovo iz korena može da promeni našu privredu i jačinu naše privrede”, rekla je Brnabićeva novinarima u Mladenovcu.

Brnabić je navela da je Srbija u 2021. imala rekordan izvoz u Кinu, koji je vredeo oko milijadru dolara, što je rast od 157,7 odsto u odnosu na 2020.

“U poslednjih 10 godina, izvoz u Кinu povećan je 152 puta, a 2010. vredeo je 7,3 miliona dolara”, navela je premijerka Brnabić.

Ona je ocenila da je poseta Vučića Pekingu velika čast za Srbiju s obzirom da je kineski predsednik jedan od dva ili tri najvažnija lidera u čitavom svetu.

“Ovo je sedmi put da razgovaraju što pokazuje kakvo uvažavanje Kina ima prema Srbiji”, zaključila je Brnabićava.