in

Vlast pljačka državni budžet, pa odlikuje sportski kanal

“To što je Aleksandar Vučić odlikovao Arenu je samo još jedna u nizu, u najmanju ruku rečeno, skandaloznih odluka predsednika Republike”, ocenjuje za “Danas” predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

Arena je pažnju šire javnosti privukla time što će u narednih šest godina emitovati utakmice Premijer lige, a prava za prenos otkupio je Telekom Srbija je po enormnoj ceni od 100 miliona evra po sezoni za narednih šest godina, odnosno, ukupno 600 miliona evra.

„Tih 600 miliona koje je Arena dala za prenos Premijer lige naravno da nisu njihova sredstva, već su to sredstva Telekoma, odnosno sredstva svih građana Srbije. Sve te budalaštine imaju za cilj da se smanji gledanost Sport kluba koji je za mene lično bolji sportski kanal od Arene, a krajnji cilj je slabljenje SBB a i jačanje Telekoma“, smatra Veselinović.

Prema njegovim rečima, na kraju su N1 i Nova S najveći problem ove vlasti “koja pljačka državni budžet i otima novac svih građana, zadužuje Telekom i preplaćuje neku fudbalsku ligu desetostruko većim iznosom od realnog”.

“I kao šlag na torti daje odlikovanje sportskom kanalu. Da nije tužno bilo bi smešno. Mišljenja sam da taj ugovor posle 3. aprila svakako treba poništiti i izvršiti reviziju jer je to klasičan školski primer mita i korupcije državnim novcem

“, zaključuje Veselinović za “Danas”.

Tagovi