in

Vlasnik hotela nudi 5.000 evra za dojavu

Vlasnik hotela nudi 5.000 evra za dojavu

Nemac je ponudio nagradu od 5.000 evra onome čije informacije dovedu do osobe koja je posekla stablo na, tvrdi, njegovom zemljištu na ostrvu Šipan u Hrvatskoj. Meštani su ogorčeni, prenosi Dubrovački list.

Vlasnik Hotela Šipan, Nemac Rajnhard Alan Rade razbesneo je ostrvljane. Neko je, tvrdi, na njegovoj zemlji posekao stablo pa je ponudio 5.000 evra onome čiji tragovi dovedu do počinioca, a sve je prijavio i policiji.

Po ostrvu su postavljena obaveštenja da je posečen stogodišnji hrast pre nedelju dana i da se radi o nepoštovanju privatnog poseda.

Kako piše Dubrovački list, meštani su ogorčeni ovakvim postupanjem vlasnika hotela. Pa su mu tako javno ostavili poruku u kojoj ga optužuju za uzurpaciju i krađu javnog prostora.

„Ovaj način pisanja je nečuven, ne bi da su stavili u proglasu pa ako se ne pronađe krivac, streljaće se dvanaest muškaraca na rivi. Mislio sam da je zezancija povodom karnevala“, komentarisao je jedan meštanin.

Gradska većnica Olga Murati upozoravala je, tvrdi, na problem nekoliko puta.

„Očekujem da komunalna konačno zaštiti javnu površinu za koju se mora uzimati koncesija, a hotel to ne radi“, kaže Murati.

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske potvrdila je da je nemački državljanin 15. februara prijavio da je posečen hrast na njegovom zemljištu, a procenio je štetu na 1.200 evra.

Tagovi