in

Vlasnik “Elita gradnje” na saslušanju negirao krivicu, čeka se odluka o pritvoru

Vojkan Krstić, odgovorno lice u privrednom društvu Elita gradnja d.o.o. na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu u četvrtak, u potpunosti je negirao da je izvršio krivična dela za koja se sumnjiči.

Kako je saopštilo tužilaštvo, Krstić se sumnjiči za tri krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i isto delo u produženom trajanju, piše Danas.

On se, podsetimo, sumnjiči da je tri beogradske opštine oštetio za više od 10 miliona dinara, naplaćujući naduvane fakture.

Paralelno, saslušan je i osumnjičeni D. T. koji je u vreme izvršenja dela imao svojstvo službenog lica u opštini Čukarica, na okolnosti izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. Takođe su saslušani i osumnjičeni Ž.P. i D.O, službena lica u opštini Vrača. Prema svim osumnjičenima je predložen pritvor, a odluka o pritvoru još nije doneta.

Podsetimo, Krstić koji je uhapšen pre dva dana, se u medijima ranije pominjao u kontekstu nelegalnih deponija, na koje je, navodno, primoravao građevinske firme da ih koriste za naknadu. On je takođe bio načelnik Spasilačkog centra Srbije, nevladine organizacije koja se bavi preventivom, zaštitom i spašavanjem ljudskih života i materijalnih dobara u vanrednim situacijama.

Tagovi