in

Vladom Crne Gore, preko crkve Srbije, upravlja Beograd

Predsednica poslaničkog SDP u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković istakla je za Radiosarajevo.ba da Vladom Crne Gore, a preko crkve Srbije, upravlja zvanična Srbija.

„Ne daj Bože, eventualnim sukobima u Crnoj Gori želi se skrenuti pažnja sa tamošnjih afera i priznanja Kosova“, istakla je Vuksanović Stankovićeva.

„Videćemo kojim putem će dalje ovo ići. U suštini, ono što je sigurno jeste da crnogorski narod i svi kojima je Crna Gora, u srcu neće dozvoliti okupaciju Crne Gore“, istakla je ona.

Ona dodaje da bi ustoličenje Joanikija na Cetinju značilo ponavljanje 1918. godine (ulazak Crne Gore u sastav Kraljevine SHS i brisanje sa karte) samo u, kako je rekla, drugom pakovanju.

„Ono što mogu da vam tvrdim jeste da se i građani Crne Gore, koji se osećaju kao Srbi, danas stide ovog dešavanja i ne daj Bože ustoličenja Joanikija na Cetinju. Mi nećemo dozvoliti da Joanikije, koji je biran u Beogradu, bude ustoličen u slobodarskom, istorijskom Cetinju, simbolu državnosti Cetinja i crnogorskog naroda“, poručila je ona.

Kaže da ukoliko Vlada Crne Gore i Joanikije žele mir u Crnoj Gori, premestiće ustoličenje Joanikija u Podgoricu.

„Ukoliko žele sukob, ne daj Bože gore, insistiraće da to bude na Cetinju. A, ja vam tvrdim da narod neće dozvoliti da se to desi na Cetinju“, zaključila je ona.