in

Vlada potvrđuje zaključke Saveta za bezbednost, Brnabić hvali Vučićevu mudrost

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije potvrditi zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost povodom situacije u Ukrajini i da će se država nadalje ponašati u skladu sa tim zaključcima.

Brnabić je za TV Prva rekla da su joj najznačajnije četiri stavke odluke, od kojih je prva poštovanje teritorijalnog integrieteta Ukrajine u skladu s međunarodnim pravom, kao što i Srbija želi da se poštuje njen teritorijalni integritet.

„Drugo – da u skladu sa našim interesima nećemo uvoditi sankcije Rusiji, treće da čuvamo vojnu neutralnost i poštujemo odluku da vojska i policija do daljnjeg suspenduju sve vežbe sa drugim državama i četvrto da čuvamo čuvamo mir“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da očekuje da će biti nastavljeni pritisci i da su pred Srbijom teška vremena, ali da smatra da je najvažnije da Srbija sačuva stabilnost.

Pohvalila je “mudrost predsednika Aleksandra Vučića” koji nije, kako kaže “potrčao da se izjasni”, već je pažljivo odmerio svaku reč iz zaključaka.

Brnabić je dodala da i ona i Vučić razgovaraju sa partnerima iz Evropske Unije, da Srbija uprkos tome što je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji čuva svoju principijelnu poziciju i da Srbiji nema ko šta da zameri.

Dodala je da su se svi smejali Vučiću kada je pričao o grašku, pasulju, soli i ribljim konzervama, ali da je posao vlasti da obezbedi ono što je potrebno za građane i da Srbija ima dovoljno rezervi.

Tagovi