in

Vlada odradila svoje, političke prilike su takve

Potpredsednik Vlade Crne Gore i predsednik pokreta URA Dritan Abazović izjavio je da ukoliko padne Vlada Crne Gore, pregovore vode sa aktuelnom parlamentarnom većinom, a seriju razgovora već su obavili. Cilj je, poručio je on, da Crna Gora izađe iz blokade i ukoliko nije moguće formiranje nove Vlade potrebno je ići na izbore. Povodom sednice o nepoverenju Vladi Crne Gore, da je Vlada odradila svoj mandat i da su političke prilike takve da “možda nije moglo dalje”.

„Mislim da je vlada odradila svoj mandat do kraja, neki će reći dobro, neki će reći loše, ja lično moram reći da sam mnogim segmentima zadovoljan. Što ćemo, političke prilike su takve da možda nije moglo dalje, ali u svakom slučaju treba da smo ponosni da smo uradili ono što je bio prvi cilj prve demokratske vlade Crne Gore – a to je da građani Crne Gore vide da se promene ovde mogu desiti. Sad će svaki naredni put to da bude lakše i uz mnogo manje tenzija“, rekao je Abazović novinarima.

Inače Abazović je ubrzo nakon početka sednice Skupštine izašao iz sale, a raspravi ne prisustvuje ni premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, kao ni većina ministara, javio je naš reporter.

U Skupštini Crne Gore u toku je treće vanredno zasedanje na kome se raspravlja o nepoverenju Vladi.

Ako nepoverenje Krivokapićevoj vladi bude izglasano, to će biti uvod u pregovore o formiranju nove vlade.

Predlog za izglasavanje nepoverenja Vladi potpisali su 31 poslanik opozicije i koalicije “Crno na bijelo”, na čiji predlog se sednica i održava.

Skupština Crne Gore je juče odbila da raspravlja o Krivokapićevoj inicijativi za smenjivanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, posle čega je Krivokapić izjavio da je svestan da će danas biti izglasano nepoverenje njegovoj vladi.

 

Tagovi