in

Vlada Krivokapića završila mandat, DPS se ne vraća na vlast

Miloš Konatar, potpredsednik pokreta “URA”, izjavio je u emisiji “Studio N1 Live” da je uveren da će na današnjoj sednici Skupštine Crne Gore aktuelna Vlada Crne Gore i premijer Zdravko Krivokapić izgubiti podršku skupštinske većine. On je demantovao spekulacije da će se nakon izglasavanja nepoverenja Demokratska partija socijalista vratiti na vlast.

„Vlada Zdravka Krivokapića je imala svoju istorijsku ulogu, jer je to prva vlada posle tridesetogodišnje vladavine DPS-a. Pokret URA, Dritan Abazović i platforma „Crno na belo“ su odigrali ključnu ulogu prilikom izbora i koncepta ove vlade. Ona je po svojoj prirodi bila tranziciona vlada, koja je trebalo da rezultira tu smenu DPS-a.  U ovom trenutku posle goidinu i dva meseca postojanja, zbog objektivnih i subjektivnih razloga, dosegla je svoj limit“, ocenio je Konatar.

On je dodao da je ova vlada „doživela blokadu“ kod evrointegracija.

“Nije danas pitanje hoće li biti izglasano nepoverenje u parlamante, hoće, i mi smo rekli da je 42. vlada Zdravka Krivokapića završila svoj mandat. Ali, videćete koliko će poslanika podržati vladu. Ja očekujem da će to biti 11 ili 12 poslanika od 81. I to vam govori zašto je ova vlada udarila u zid”, istakao je Konatar.

Dodaje da nova vlada treba da nastavi ekonomske reforme i borbu protiv organizovanog kriminala, kao i da mora ispraviti sve one loše stvari koje je napravila prethodna.

On demantuje vezu sa Milom Đukanovićem i DPS-om i dodaje da će u novoj manjinskoj vladi neće biti DPS-a.

“To je manipulacija koja se pokušava plasirati. DPS se ne vraća na vlast, DPS neće biti deo vlade, niti će njihovi funckioneri biti na izvršnim funkcijama”, izričit je Konatar.

Kazao je da ne zna da li će poslanici DPS-a podržati novu, manjinsku vladu.

“Ukoliko manjinska vlada ne dobije podršku Skupštine crne Gore idemo na izbore”, istakao je gost N1.