in

Vlada Crne Gore usvojila odluku o državljanstvu, ministar kaže da nije obavešten

Na telefonskoj sednici Vlade Crne Gore, uprkos tome što je u Skupštini istovremeno sednica na kojoj se raspravlja o poverenju Vladi, usvojena je odluka o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, potvrđeno je Portalu RTCG.

Vlada Crne Gore uvrstila je u dnevni red Predlog Odluke o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, podseća RTCG.

Na tom dokumentu MUP je radio više od godinu, ali je povučen nakon protesta opozicije, a danas je o njemu Vlada raspravljala bez znanja Ministarstva unutrašnjih poslova koje je radilo ne njegovoj pripremi.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je na sednici parlamenta rekao da se „sve ovo radi“, a da on o tome nije informisan.

Predlagač ove odluke je premijer Zdravko Krivokapić.

Plamentarna većina tražila je da Odluka o crnogorskom državljanstvu najpre bude razmotrena u resornom skupštinskom odboru, ali je vlada je “iznenada” uvrstila taj dokument na dnevni red.

Predstavnici pojedinih stranaka u parlamentu su zahtevali od MUP da podnese krivičnu prijavu protiv premijera zbog tog poteza.

Predsednik vlade to ne može raditi pored živog ministra unutrašnijih poslova. Krivokapić je umislio da mu ne treba niko, sada kad je video da će da bude smenjen, ne trebaju mu ni ministri, poručio je poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, prenosi RTCG.

Tagovi