in

Višeminutni aplauz za oproštaj od Stefana, građani ne odustaju od protesta

Građani koji žive u beogradskom naselju Karaburma nastavili su protest u Ulici Marijane Gregoran, tražeći odgovornost za smrt devetogodišnjeg dečaka, koji je preminuo nakon što je njega i njegovog mlađeg brata udario automobil. Okupljeni građani su se višeminutnim aplauzom oprostili od nastradalog dečaka.

Kako ističu, od protesta neće odustati do daljeg i imaju zahteve za ministarku pravde i nadležne istražne i pravosudne institucije.

„Da hitno preispitaju postojanje profesionalne odgovornosti postupajućeg sudije Radmile Đerić, koja nije odredila pritvor osumnjičenom za saobraćajnu nesreću na Karaburmi, te da je, ukoliko se utvrdi odgovornost, razreše sudijske funkcije i trajno joj zabrane rad u pravosuđu. Hitno preispitaju tačnost informacije koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu o tome da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od 10 godina, a da ih je upoznao Galićev ujak Slaviša Milovanović. Ukoliko je tačna informacija o ličnom poznanstvu osumnjičenog Galića i sudije Đerić, hitno da utvrde zakonsku odgovornost sudije koja se u tom slučaju nije sama izuzela iz postupka, iako je bila dužna da to uradi na osnovu zakona, te da joj izreknu adekvatnu sankciju“, navodi se u zahtevima građana.

Stefan B. (9), koji je preminuo od posledica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi, sahranjen je na Novom groblju.

Podsetimo, Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor vozaču, osumnjičenom da je 18. jula u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, udario dvojicu dečaka na pešačkom prelazu, a potom pobegao sa lica mesta.

Tagovi