in

“Vidimo se u izolovanom i bankrotiranom Kosovu”

“Vidimo se u izolovanom i bankrotiranom Kosovu”

Reči i argumenti više ne obavljaju posao, poglavlje podrške i partnerstva ključnih zapadnih zemalja sa Kosovom sada je “takoreći zatvoreno”, ocenio je poznati kosovski intelektualac Ljuljzim (Lulzim) Peci.

“Čini mi se da nismo svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo. Reči i argumenti više ne obavljaju posao. Poglavlje podrške i partnerstva ključnih zapadnih zemalja sa našom zemljom sada je takoreći zatvoreno! Vidimo se u izolovanom i bankrotiranom Kosovu! Na kraju krajeva, šta smo tražili – to smo i dobili!“, poručio je Peci, a prenosi KoSSev.

On je svoj stav izneo na Fejsbuk stranici, a u vezi sa aktuelnom situacijom u kojoj najviši zapadni zvaničnici već drugu nedelju pozivaju kosovskog premijera da hitno deeskalira situaciju na Severu, dok on i dalje ne preduzima korake koji se od njega zahtevaju, prenosi KoSSev.

Prema pisanju tog portala, Peci je sinoć poručio da dok kritikuje one glasove na Kosovu koji ga pozivaju da se ne oglušuje o strateške partnere Kosova, Kurti “problem“ vidi kod izaslanika SAD i EU, a ne u samim državama.

“Kao da su došli turistički, a ne da predstavljaju (SAD i EU, prim.red.)!“, poručio je Peci govoreći o nedavnoj poseti Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara i dodao:

“Pokušaj da se ovo predstavi relativizacijom, nas u najboljem slučaju, predstavlja komičnim!“, ocenio je on.

Dok se preko 10 dana Aljbin Kurti uporno poziva da povuče specijalne policijske snage iz zauzetih opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, izmesti gradonačelnike na alternativne lokacije, i raspišu se novi izbori za četiri opštine i to sa osiguranim učešćem Srba, Kurti obilazi ove jedinice u bazi Belvedere, koja se nalazi u Južnoj Mitrovici, piše KoSSev.

Kako prenosi taj portal, Kurti sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova i jednim od njegovih najbližih saradnika ruča u kantini i poručuje specijalcima da su ostvarili neverovatan uspeh na Severu.