in

(VIDEO) Srpskim bajkerima nije dozvoljen ulazak na Kosovo

(VIDEO) Srpskim bajkerima nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Grupa bajkera iz više moto udruženja, koja je u petak ujutro krenula na Kosovo, zaustavljena je na administrativnom prelazu Jarinje gde ima je kosovska policija zabranila ulazak na teritoriju Kosova, objavio je TV Most.

Bajkeri su krenuli na Kosovo kako bi uručili humanitarnu pomoć za dve porodice iz Kosovske Mitrovice i za obnovu crkve na brdu iznad Zvečana.

Oni su u popodnevnim satima stigli na administrativni prelaz Jarinje, ali im je zabranjen ulaz na teritoriju Kosova.

Nekoliko oklopnih vozila Kosovske policije krenulo je ka administrativnom prelazu Jarinje, a prema rečima portparola policije za region Sever Veton Eljšani upućeni su ka Jarinju jer su dobili informaciju da su motociklisti iz centralne Srbije krenuli ka KiM.

Milić Radović, bajker koji je sa grupom stigao na prelaz Jarinje, rekao je da su od kosovske policije dobili informaciju da nijedan bajker ne može da uđe na teritoriju Kosova.

„Rekli su nam da se na 300 metara nalaze oklopna vozila i borna kola i da je pametnije zbog nas da ne ulazimo. Bez obzira što sam tražio da uđemo, ne dozvoljavaju nam“, rekao je Radović i dodao da im je rečeno da im ni sutra (u subotu) ne bi bio dozvoljen ulaz.
Prema Radovićevim rečima, put Kosova su krenule grupe iz Beograda, centralne Srbije, Vojvodine i Crne Gore.

„Dogovorili smo se da ulazimo na različitim punktovima kako bi bila što manja kolona jer smo dobili dojavu da ako bude mnogo bajkera, da nas neće pustiti. Ovde je sada oko 200 bajkera“, rekao je Radović.

Dragan Antonić iz Moto kluba Šabac rekao je da godinama organizuju humanitarnu „Bajk rok misiju“, da dolaze sa dobrim namerama, da posete i pomognu Srbe koji žive na Kosovu.

„Dobili smo odgovor od Kosovske policije da zbog bezbednosti ne može da uđemo. Došli smo na motorima, samo sa našom bajkerskom opremom, nemamo nikakva obeležja, već sa željom da sprovedemo humanitarnu akciju. Bez razloga smo zaustavljeni i zabranjen nam je ulazak na Kosovo“, istakao je Antonić.