in

Vesić se nije pojavio na suđenju po tužbi Lazovića i Veselinovića

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu za danas je bilo zakazano pripremno ročište po tužbi aktivista pokreta Ne davimo Beograd protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Predstavnik tog pokreta Dobrica Veselinović objavio je na Tviteru da se Vesić nije pojavio na suđenju po tužbi za povredu ugleda i časti.


Veselinović je novinarima rekao da su Radomir Lazović, Iva Čukić i on podneli protiv Vesića privatnu tužbu zbog „salvi uvreda“ koje im je uputio.

Pred početak suđenja, Veselinović je izjavio da su tužbu podneli zbog uvreda koje su dobijali od zamenika gradonačelnika nakon njihovih reagovanja na štetne projekte koji su se u gradu dešavali.

“Jedan od tih projekata bila je rekonstrukcija Dušanove ulice, čuveni “Zeleni bulevar” u koji je uloženo više od 20 miliona evra, a koji ni do danas nije gotov, dakle posle tri i po godine od početka. Kada smo ukazali na to, od Gorana Vesića smo dobili uvrede koje su prenosili tabloidi i ta hajka je trajala nekoliko nedelja. Posle toga, kada smo pokrenuli peticiju za zaštitu Košutnjaka, protiv plana koji je planirao izgradnju velikog broja kvadarata na Košutnjaku, takođe smo bili predmet uvreda Vesića i onda smo odlučili krajem 2020. godine da podnesemo tužbu da zaštitimo naš čast i ugled, očekujemo da pobedimo”, rekao je Veselinović.

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd kaže da su uvrede Vesića opasne stvari koje prouzrokuju atmosferu linča.

“Kada god iznosimo podatke u vezi sa razvojem grada, a koji ne odgovaraju vlasti, bilo da je seča šuma na Košutnjaku, o rekonstrukciji ulica ili prodaji javne imovine, došlo bi do napada na nas, koje bi potom prenosili tabloidni mediji Alo, Kurir, Pink, Srpski telegraf… Posle tih uvreda čak tri puta je pokušan upad u naše prostorije i ispisani su grafiti mržnje”, ukazao je Lazović.