in

Vesić predstavio Strategiju razvoja Beograda do 2030. godine, najavljene promene

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će se današnji Beograd i onaj 2030. godine razlikovati po završenoj izgradnji metroa, pet fabrika za preradu otpadnih voda, sedam novih mostova, dva tunela i znatno većom prosečnom platom.

On je, predstavljajući Strategiju razvoja Beograda do 2030. godine, na TV Pink istakao da će do tada Beograđani imati završene dve linije metroa koje će se protezati na 41,2 kilometara i oko 235 kilometara prigradske železnice, kao i da nijedno vozilo javno-gradskog prevoza neće ići na fosilno gorivo.

Grad Beograd je od Evropske investicione banke tražio da do 21. februara raspiše konkurs za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, izjavio je Vesić.

Strategijom je predviđena izgradnja sedam novih mostova – dva na Dunavu i pet na Savi.

“Biće izgrađen Linijski park, kao i 100 manjih širom prestonice, a predviđeno je uređenje terazijskog platoa, kao i širenje biciklističkih staza za 150 kilometara”, najavio je Vesić.

On je istakao da su odbornici Skupštine grada na jučerašnjem zasedanju usvojili Plan generalne regulacije koji se odnosio na javne površine, čime će Ada Huja i Veliko ratno ostrvo ostati parkovi pokriveni šumom, dok će svi bespravno izgrađeni objekti morati da se uklone.

“Zaštitili smo Makiš kao zelenu površinu i zauvek je sačuvali, ali i sve otvorene zelene površine na Novom Beogradu, sada tamo više nije moguće graditi”, poručio je Vesić.

Tagovi